Руското министерство на отбраната съобщи, че е бил разрушен хангар

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че е бил разрушен хангар
Коментари Харесай

Руската версия за удара по Одеса: Склад с оръжия, доставени от САЩ

Руското министерство на защитата заяви, че е бил опустошен " хангар с оръжия и муниции, доставени на Украйна от Съединени американски щати и Европа ", а пистата е била " унищожена " на " военно летище край Одеса ", заяви новости. Ударът е бил нанесен с високопрецизна ракета " Оникс ".

Много, само че не всички елементи от този отчет съответстват с това, което украинските управляващи оповестиха ден по-рано. Така да вземем за пример беше обявено, че пистата е развалена, макар че съветското министерство на защитата я назовава военно летище. Поне в спокойно време тя действа като гражданско интернационално летище в Одеса. Това не е първият случай на съветски набези против украински цивилен летища.

Ръководителят на Одеската регионална военна администрация Максим Марченко също съобщи през вчерашния ден, че летището е било изумено от крилата ракета " Оникс ", изстреляна от бреговата ракетна система " Бастион " . Той сподели, че пусковата установка се е намирала в анексирания от Русия Крим. В изказването на съветското министерство на защитата не се споделя нищо по този въпрос.
 Противовъздушна отбрана на Одеса е свалила 7 съветски бойни самолета
Противовъздушна отбрана на Одеса е свалила 7 съветски бойни самолета

Руски ракети, употребявани в Сирия, са блъснали летището

Изстрелването на ракетата съответства с началото на комендантският час, разгласен в Одеса от 1 до 3 май, в който повече от две денонощия на жителите е неразрешено да излизат.

Освен за очистване на диверсантски групи, каквато цел имаха блокадите в Киев, оповестеният полицейски час е и. сред проруски деятели и поддръжници на единството на Украйна, когато починаха повече от 50 души.

Първият ракетен обстрел по Одеса, макар че градът се готвеше от самото Следващата нощ офанзива провокира огромен пожар и издигна над града дирек от черен пушек. Ударени бяха хранилища за гориво в промишлената част на града.

След няколко седмично цялостно мъртвило тъкмо преди Великден Одеса бе ударена още веднъж от съветски ракети - това се случи в края на втория месец от войната, която Русия води в Украйна, след релативно успокоение, макар че жителите там се готвят за война през цялото време. Тогава съветските удари бяха по жилищен блок.
 Рекети летят по Одеса
Рекети летят по Одеса

Повредено е летището, оповестена е въздушна тревота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР