Руското министерство на отбраната призна днес за бомбардирането погрешка на

...
Руското министерство на отбраната призна днес за бомбардирането погрешка на
Коментари Харесай

Русия бомбардира погрешка руско село, има много разрушени сгради

Руското министерство на защитата призна през днешния ден за бомбардирането простъпка на съветско село в западната част на Русия, покрай границата с Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на известие на ведомството. В известието се споделя, че няма жертви измежду популацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия извърши тази заран към часа на случая, за който оповестява съветското министерство на защитата, масирани удари по Украйна, отбелязва Франс прес.

Инцидентът е станал в село Петропавловка във Воронежска област. То се намира на 150 километра от Украйна. Министерството на защитата на Русия загатва в известието си, разпратено до медиите, за " случаен гърмеж на арсенал ", превозен със аероплан на военновъздушните сили към 9 ч. локално време. В резултат на това селото е било разтърсено от гърмежи. Не се оповестява за ранени, само че са установени опустошения по седем здания, жителите на които са били евакуирани и подслонени в центрове за краткотрайно настаняване, оповестява в " Телеграм “ регионалният шеф на Воронежска област Александър Гусев, представен от Агенция Франс Прес.

Видеоклипове в обществени медии, чиято достоверност не може да бъде доказана, демонстрират хипотетични съществени вреди по няколко къщи в селото.

Областният шеф Гусев загатва за " случайно стартиране " на ракетата, без да прецизира за какъв арсенал става дума, добавя ДПА.

По-рано през днешния ден Киев заяви, че Русия е обстрелвала през днешния ден Украйна на няколко талази с военни дронове, крилати ракети и балистични оръжия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР