Руско газово находище, частично притежавано от френската компания TotalEnergies, се

...
Руско газово находище, частично притежавано от френската компания TotalEnergies, се
Коментари Харесай

Винят френска компания за съучастие във войната в Украйна

Руско газово находище, отчасти притежавано от френската компания " TotalEnergies ", се употребява за произвеждане на гориво за бомбардировачи, нанасящи удари по цели в Украйна, заяви " Монд ".

Френските публицисти са съумели да проследят веригата за доставки от газовото находище Термокарстовое в Сибир до две военни авиобази, във всяка от които се намира ескадрила многоцелеви самолети.

Те допълват, че " тези ескадрили са упрекнати в нанасяне на удари по цивилното население на Украйна, в това число бомбардировката на театъра в Мариупол " на 16 март, където се счита, че са починали стотици хора вследствие на това, което " Амнести интернешънъл " дефинира като " военно закононарушение ".



" TotalEnergies " - някогашната " Тотал ", има 49% от " Тернефтегаз ", компанията, която добива газ от находището Термокарстово, съгласно годишния ѝ отчет за 2021 година Другите 51% се държат от съветското сдружение " Новатек ", в което френската компания има дял от 19,4%.

Кондензатите на природен газ - течен въглеводород, който се извлича при добива на самия газ, се изпращат по водопровод за преправка в завода на " Новатек " в Пуровски. След това те се изпращат по железница за по-нататъшно пречистване в реактивно гориво в южния сибирски град Омск. От началото на 2022 година доставките оттова са достигнали до въздушни бази покрай украинската граница, първите такива доставки от 2017 година насам.

Започвайки дни преди началото на войната в края на февруари и до юли, 42 700 тона гориво са изпратени до авиобазите в Морозовск и Малшево, демонстрират данните.



Това е задоволително, с цел да се изпълни 3400 пъти резервоарът за гориво на Су-34.

Докато множеството международни енергийни колоси се отхвърлиха от активността си в Русия след нахлуването ѝ в Украйна, " TotalEnergies " разгласи, че ще спре покупките на съветски нефт до края на 2022 година, само че не напусна газовия си бизнес там. Главният изпълнителен шеф Патрик Пуян съобщи през март, че газовите залежи, експлоатирани от взаимните предприятия на компанията, " ще работят и остават жизненоважни за снабдяването на Европа с сила ".

От " TotalEnergies " показват пред " Монд ", че " не експлоатират оборудванията на " Тернефтегаз " и " нямат роля в решенията за това по какъв начин се употребяват кондензатите на природен газ ". Но признават, че " според от типа на решението " техният 49-процентен дял дава право на глас.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР