Руско-европейската мисия ЕкзоМарс се сблъсква с проблем, който е свързан

...
Руско-европейската мисия ЕкзоМарс се сблъсква с проблем, който е свързан
Коментари Харесай

Проблем с парашутната система може да отложи мисията ЕкзоМарс

Руско-европейската задача " ЕкзоМарс " се сблъсква с проблем, който е обвързван с парашутната й система и може да попречи на тръгването към Червената планета през лятото идната година, в случай че не бъде бързо решен, оповести Европейската галактическа организация (ЕКА), представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Амбициозната и деликатна задача планува европейски мобилен робот да бъде изпратен на Марс, с цел да извърши сондажни работи в марсианската почва и да търси признаци на минал живот на Червената планета. Русия доставя ракетата-носител, спускаемия уред и платформата за кацане.

Планирано е задачата да започва с съветска ракета " Протон " сред 25 юли и 13 август 2020 година Кацането на Марс е планувано за март 2021 година

Трябва да се бърза, с цел да може прозорецът за изстрелване да остане отворен, защото обвързваният с парашутната система проблем към момента не е решен. Функционирането й би трябвало да е безпроблемно в плътната марсианска атмосфера.

Извършеното при започване на август тестване на най-големия от четирите парашута, които би трябвало да обезпечат мекото кацане на робота и спускаемия модул, бе несполучливо, означиха от ЕКА. Друго тестване на четирите парашута през месец май също приключи с неуспех. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР