Руският военен флот вече не е в състояние да действа

...
Руският военен флот вече не е в състояние да действа
Коментари Харесай

Руският флот бяга от Крим. Зеленски каза, че пълният контрол над полуострова е въпрос на време

Руският боен флот към този момент не е в положение да работи в западната част на Черно море и " последователно бяга от Крим ", а цялостният надзор на Украйна над анексирания полуостров е " въпрос на време ".

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски посредством видеовръзка на втората парламентарна среща на върха на Кримската платформа , която беше открита във вторник в Прага, оповестиха Радио Свобода и УНИАН.

Кримската платформа е интернационален конгрес, основан по самодейност на Украйна още преди пълномащабната съветска инвазия, който разисква обстановката в Крим и вероятните ограничения за връщането му под контрола на Киев. Украинският полуостров беше нелегално анексиран от Русия през 2014 година

По думите на ръководителя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук в събитието в Прага вземат участие към 70 парламентарни делегации от целия свят.

Пред тях Зеленски сподели, че съветският надзор над Черно море и наличието на окупационния флот там основават илюзията, че съветското владичество в Черно море е сякаш непреодолимо.

" Сега тези илюзии се топят. Руският флот към този момент не е в положение да работи в западната част на Черно море и последователно бяга от Крим. И това е историческо достижение ", добави той.

Зеленски напомни, че неотдавна съветският президент Владимир Путин беше заставен да разгласи основаването на, или " по-скоро неговите остатъци ", в окупираната територия на Грузия - Абхазия, допустимо най-далеч от украинските ракети и военноморски дронове.

„ Но ние ще ги стигнем на всички места “, означи президентът.

По думите му в този момент няма нито една безвредна база и нито един изцяло благонадежден логистичен маршрут за " съветските терористи " в Крим и в окупираните елементи на черноморското и азовското крайбрежие.

" Към момента към момента не сме постигнали цялостен надзор върху огъня над Крим и прилежащите води. Но това ще се случи. Въпрос на време е ", сподели ще Зеленски.

Той добави, че проукраинските настроения в Крим стават " все по-открити " и че жителите на полуострова са осъзнали, че " Русия ще си тръгне оттова ". И повтори, че Украйна ще се стреми да си върне контрола върху всички интернационално приети територии на страната.

През последните месеци украинските военни нанасят все по-чести удари против съветски цели в Крим. Най-голям отзив провокира на Черноморския флот в Севастопол . Украинските удари също по този начин обезвредиха противовъздушната защита, поразиха хранилища за муниции и повредиха кораби на Черноморския флот. Освен това украинските сили за специфични интервенции се приземиха в Крим покрай нос Тарханкут .

На 24 октомври сутринта назначеният от Русия губернатор на Севастопол заяви, че е отблъсната от Украйна с безпилотни катери.

Крим е надалеч от фронтовата линия, тъй че ударите нормално се правят благодарение на безпилотни самолети или, в някои случаи, с ракети с огромен обхват.

Съобщава се, че някои кораби, които преди този момент са били основани в Севастопол, са били трансферирани в Новоросийск . Руските кораби на процедура отсъстват от водите на Черно море западно от Крим. Това разреши на Украйна да сътвори така наречен.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР