Руският външен министър ще посети Турция на 1-2 март, за

...
Руският външен министър ще посети Турция на 1-2 март, за
Коментари Харесай

Сергей Лавров ще посети Турция на 1-2 март за участие в дипломатически форум

Руският външен министър ще посети Турция на 1-2 март, с цел да взе участие в Международния дипломатически конгрес в Анталия и да организира диалози с турския си сътрудник Хакан Фидан. Това заяви говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

" На 1-2 март ръководителят на съветското външно министерство ще посети Турция по покана на министъра на външните работи на Република Турция за присъединяване в дипломатическия конгрес в Анталия. Предвидени са диалози сред ръководителя на съветското външно министерство и турския му сътрудник, като по време на срещата се възнамерява да бъде разискван необятен кръг от въпроси, преди всичко - положението и вероятностите на двустранното съдействие ", съобщи говорителката.

Захарова посочи, че на срещата ще бъде разисквано съдействието в региона на енергетиката, сигурността, банковото дело и туризма. Тя добави, че ще има изчерпателен продан на отзиви по въпроси от районния и интернационалния дневен ред, в това число актуалната обстановка в Украйна, Южен Кавказ и палестинско-израелския спор, както и уреждането на обстановката в Сирия и Либия.

" Очаква се по време на диалозите да бъде направен и график на двустранните контакти на разнообразни нива ", съобщи още тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР