Руският външен министър Сергей Лавров пристигна снощи в Белград в

...
Руският външен министър Сергей Лавров пристигна снощи в Белград в
Коментари Харесай

Сергей Лавров пристигна в Белград в навечерието на посещението на Путин

Руският външен министър Сергей Лавров дойде нощес в Белград в навечерието на визитата на рсукия президент Владимир Путин, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Сръбският външен министър Ивица Дачич посрещна сътрудника си на летище " Никола Тесла " и изрази огромно удовлетворение от новата им среща. Дачич още един път акцентира, че визитата на Путин е от извънредно значение в дългата история на другарски връзки сред двете страни, заяви сръбското външно министерство.

Путин ще бъде охраняван от няколко хиляди сръбски служители на реда, съгласно някои медии даже от 7000, писа наскоро вестник " Политика ".

Взети са оптимални ограничения за сигурност. Спекулира се също, че преди няколко дни в Белград са пристигнали към 250 най-елитни членове на съветските специфични елементи и персоналната защита на съветския президент.

Проверява се маршрутът, по който ще се движи Путин, местата на срещите, климатиците, храната, интернет и други Заварявани са шахти на улиците, а снайперисти ще бъдат ситуирани по покривите на най-високите здания в Белград.

Руските спецчасти идват с създадена технология за попречване на набези с дронове - екипировка, каквато Сърбия към момента няма, написа " Политика ".

За гарантиране на сигурността на Путин е включена и сръбската войска. Три сръбски изтребителя МиГ би трябвало да съпроводят самолета на съветския президент от момента, в който влезе във въздушното пространство на Сърбия, а до тогава той ще бъде наблюдаван от съветската противовъздушна защита.

За визитата са упълномощени съвсем 600 публицисти, фоторепортери и оператори на медии от Сърбия, Русия, района и света, заяви Танюг.

Само с Путин идват над 80 публицисти от Русия, без да се считат кореспондентите на съветски медии, упълномощени в Сърбия.

За големия интерес към визитата на Путин свидетелства фактът, че акредитации са поискали медийни екипи на водещите международни организации, на електронните и печатни медии, с изключение на непрекъснатите задгранични репортери в Белград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР