Руският външен министър Сергей Лавров предупреди американския си колега Майк

...
Руският външен министър Сергей Лавров предупреди американския си колега Майк
Коментари Харесай

Лавров: Намесата на американците във Венецуела е незаконна


Руският външен министър Сергей Лавров предизвести американския си сътрудник Майк Помпео, че продължаването на “агресивните стъпки ” на Съединени американски щати по отношение на Венецуела е опасност от “сериозни последствия ”, съобщи БГНЕС.

“Само венецуелският народ има право да дефинира ориста си, за която е нужен разговор сред всички политически сили в страната и за който държавното управление приканва отдавна. Разрушителният напън извън, изключително силов, няма нищо общо с демократичния развой “, съобщи Лавров съгласно изказване, оповестено на уеб страницата на съветското външно министерство.

По-рано американският държавен секретар Майк Помпео удостовери, че Съединени американски щати могат да употребяват въоръжени сили във Венецуела, с цел да смъкват демократично определеното държавно управление “ако това е належащо ”.

Лавров беседва с Помпео по телефона през днешния ден, ден откакто водачът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо разгласи “заключителната фаза ” в устрема на опозицията да завземе властта в латиноамериканската страна.

Телефонният диалог беше изтънчен от американска страна по въпроси като бъдещите руско-американски контакти и филантропичната обстановка в Сирия с изключение на венецуелския, съобщи Спутник.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР