Руският външен министър Сергей Лавров нарече кражба инициативата на ръководителя

...
Руският външен министър Сергей Лавров нарече кражба инициативата на ръководителя
Коментари Харесай

Лавров нарече кражба идеята на Борел да прехвърли замразените активи на Русия на Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров назова кражба самодейността на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел за прекачване на замразените активи на Русия на украинската страна.

„ Тази концепция е, може да се каже, кражба, която никой даже не се пробва да скрие “, сподели той на конференция след визитата си в Алжир.

На 19 април ръководителят на Централната банка Елвира Набиулина съобщи, че съветските управляващи приготвят каузи за връщане на интернационалните си запаси.

На 14 април първият заместник-председател на Централната банка Ксения Юдаева сподели, че замразяването на запасите на Централната банка на Руската федерация е невиждано в мащаба, в който се случи, само че регулаторът се приготвя за това авансово и диверсифицира своята вложения.

Месец по-рано съветският финансов министър Антон Силуанов съобщи, че западните страни във връзка със специфичната интервенция на Русия за отбрана на Донбас са замразили към 300 милиарда $ от златните и валутни запаси на Русия, което е към половината от техния размер. Според Силуанов, откакто реши да замрази запасите, Западът стартира икономическа война против Русия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР