Руският външен министър Сергей Лавров е излетял към Пекин в

...
Руският външен министър Сергей Лавров е излетял към Пекин в
Коментари Харесай

Мистериозният полет на Сергей Лавров към Пекин - обратен завой над Сибир и връщане в Москва

Руският външен министър Сергей Лавров е изхвърчал към Пекин в четвъртък вечер, само че по средата на полета държавният аероплан е направил противоположен завой и се е върнал в Москва.

Информацията е на немското издание Bild, което оповестява, че откакто самолетът е минал 2800 км, е обърнал над Новосибирск, а по-късно е кацнал на летище „ Внуково “ в съветската столица.

The Russian government plane that turned around over Novosibirsk just landed in Moscow, after spending 8 hours airborne. Watching this space.
— Christo Grozev (@christogrozev)
Светът е комплициран – в Пекин не са желали да посрещнат външния министър на Путин или самият Путин е наредил връщането, пишат от Bild. Този въпрос остава без отговор.

Специализираният уебсайт Flight Radar 24 демонстрира маршрута на съветския държавен аероплан, който прави цялостен противоположен завой над Сибир. Той е прекарал 8 ч. във въздуха.

Нито от съветското Министерство на външните работи, нито от Китай няма информация към плануваното посещаване на Лавров в Пекин.

Публикация от Министерство на външните работи в Москва в профила им в Twitter от четвъртък показва, че Лавров е дал конференция дружно с сътрудника си от Обединените арабски емирства Абдулах Ал Нахян около 13 ч. локално време. Не е ясно по кое време съветският външен министър е изхвърчал от „ Внуково “.

По-рано този месец китайският външен министър Ван И посочи другарството на страната с Русия и назова Москва " най-важният стратегически сътрудник " на Пекин. Китай до момента не е осъдил нахлуването на Русия в Украйна, само че посланикът на Китай в Киев - Фан Сянгун, изрази поддръжка към нападнатата страна тази седмица.

" Винаги ще почитаме вашата страна, ще развиваме връзките си на основата на равнопоставеност и взаимна полза. Ще почитаме пътя, определен от украинците, тъй като това е суверенно право на всяка нация ", е декларирал Фан пред публични лица в Лвов в понеделник, съгласно районното държавно управление на украинския град.

Тази седмица американски публични лица предизвестиха, че Китай е решил да изпрати икономическа помощ за Русия. Двустранните диалози и проваленото посещаване на Лавров очевидно са свързани с тази тематика, написа SupChina.

Ако Пекин окаже икономическа или военна помощ на Москва преди постигането на спокойно съглашение за Украйна, двустранните връзки на Китай с Вашингтон и Брюксел евентуално ще се влошат до нови равнища. Всяка помощ за Русия може да даде на Путин по-големи благоприятни условия за вероятно възобновяване на офанзивите против прилежащата страна.

Междувременно американският президент Джо Байдън ще беседва с китайския си сътрудник Си Дзинпин в петък.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР