Руският център за помирение на враждуващите страни отбелязва засилването на

...
Руският център за помирение на враждуващите страни отбелязва засилването на
Коментари Харесай

Русия отчита ръст на терористичната дейност в Сирия

Руският център за помиряване на враждуващите страни отбелязва усилването на активността на деструктивните сили в Сирийската арабска република, чиято цел е да дестабилизира обстановката в следените от държавното управление територии.

Това се споделя в изказване, публикувано в четвъртък от заместник-началникът на Центъра контраадмирал Олег Гуринов, оповестява " Интерфакс ".

" Зачестиха случаите на терористични офанзиви против Сирийската арабска войска и цивилното население. През юни бяха регистрирани 47 нарушавания на прекратяването на бойните дейности, от които 24 единствено през миналата седмица ", се споделя в изказването.

Само през последните 24 часа в зоната за деескалация на Идлиб са регистрирани пет обстрела на позиции на сирийските държавни сили от терористични групировки.

Руското министерство на защитата също по този начин показва груби нарушавания на протоколите за деконфликция и двустранния меморандум за сигурност на полетите в Сирия от ръководената от Съединени американски щати по този начин наречена " интернационална коалиция.
 Ранени след въздушни удари над Сирия
Ранени след въздушни удари над Сирия

Вероятно Израел стои зад тях

" Нарушенията са целенасочени и систематични. През миналото денонощие са регистрирани 18 случая на нарушавания, свързани с полети на безпилотни летателни апарати и съдружна авиация ", се споделя в известието на ЦПВС.

Припомняме, че за редица въздушни удари Сирия държи виновен и Израел, който води война против иранските сили в района. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР