Руският тенисист Даниил Медведев имаше разочароващо участие на Откритото първенство

...
Руският тенисист Даниил Медведев имаше разочароващо участие на Откритото първенство
Коментари Харесай

Медведев: Дано през новата година бъда малко по-спокоен

Руският тенисист Даниил Медведев имаше разочароващо присъединяване на Откритото състезание на Австралия през предходната година и желае да поправя това, като е запазил част от силата си от края на предишния сезон, съобщи Ройтерс.

27-годишният играч отпадна в третия кръг преди година и това му коства изпадане от Топ 10. Сега той реши да пропусне подгряващите шампионата, като ще играе в първия кръг в Мелбърн против квалификант.

" Винаги има риск, само че в противоположен случай ще стана 35-годишен човек, който ще споделя: " Никога не съм прекарвал Нова година вкъщи ", сподели Медведев пред репортерите в петък.

" Така че тази година взех решение да опитам. Имах почивка за първи път от четири години. Миналата година след Откритото състезание на Съединени американски щати открих, че физически и душевен не съм това, което желая да бъда. Реших, че е хубаво да опитам това ", добави руснакът.

Медведев загуби финалите на Откритото състезание на Австралия против Новак Джокович и Рафаел Надал през 2021 и 2022, като има единствено една купа от пет финала на Големия шлем.
 Гришо е огромната опасност за любимците на Australian Open
Гришо е огромната опасност за любимците на Australian Open

Твърдението е на Джон Макенроу

" Мисля, че това, което научих предходната година е, че бъдещето е ярко, без значение по какъв начин ", счита Медведев. " Спомням си, че предходната година седях в залата за конференции, беше мъчно след загубата. Сега се надявам, че мога да играя по-дълго в Мелбърн и да покажа добър тенис ", сподели още той.

" Искам да се трансформира, желая да бъде по-зрял ", добави той, откакто е имал спречквания с публиката в Мелбърн през последните години.

" Мисля, че направих огромна крачка в последните няколко месеца. Надявам се хората да могат да го видят на корта, тъй като е огромно предизвикателство. Когато играеш, адреналинът е доста висок ", счита той.

" Дори и да се случи нещо, желая да го приема, да върша по-малко глупави неща, които не ми оказват помощ. Да се надяваме, че ще имам триумфи през сезона и ще забележим нов Даниил Медведев ", приключи състезателят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР