Руският самолет Ил-20“, който се разби в Средиземно море с

...
Руският самолет Ил-20“, който се разби в Средиземно море с
Коментари Харесай

Сирийската ПВО е свалила Ил-20“ с руски ракети



Руският аероплан „ Ил-20 “, който се разруши в Средиземно море с 14 военнослужещи на борда, е бил свален от сирийската противовъздушна защита, се споделя в известие на съветското минестерство на защитата, представено от rt.com. Според известието четири F-16 на израелските военновъздушни сили на 17 септември към 22 часа са нанесли удари по сирийски военни обекти в провинция Латакия.

„ Атаката е осъществена на дребна височина от Средиземно море. Израелските самолети съзнателно са основали рискова обстановка за корабите и самолетите, намиращи се в региона “, съобщи формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков.

Той добави, че офанзивата е била в близо до мястото, в което се е намирала френската фрегата „ Оверн “ и в непосредствена непосредственост до аероплан „ Ил-20 “ на съветските военновъздушни сили, който се е подготвял за кацане.

Израелските самолети са употребявали съветския за прикритие и по този метод са го изложили на обстрел от страна на сирийската противовъздушна защита.

„ В резултат „ Ил-20 “, чиято отразяваща дарба е в пъти по-голяма от тази на F-16, е свален с ракета, изстреляна от ракетен комплекс С-200 “, изясни военачалник Конашенков.

Той добави, че израелските системи за ръководство на полетите и водачите на F-16 не са можели да видят съветския аероплан, защото той е летял на височина към 5 км и се е подготвял за кацане.

„ Въпреки това те (израелците) съзнателно са създали провокация “, сподели още Конашенков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР