Руският президент защити българският премиер Бойко Борисов от критиките на

...
Руският президент защити българският премиер Бойко Борисов от критиките на
Коментари Харесай

Кремъл удари яко рамо на Борисов за корупцията и разкритикува САЩ

Руският президент отбрани българският министър председател Бойко Борисов от рецензиите на американците, че в България се шири корупция. В публична позиция посолството на Москва в София разкритикува присъединяване преди два дни на Джесика Ким, консултант по юридическите въпроси към посолството на Съединени американски щати в България във виртуална полемика, проведена от Атлантическия клуб.
Г-жа Ким съобщи тогава, че от българските водачи се изисква " дълготрайно лекуване, изпитание и воля " с цел да бъде излекувана страната ни от корупцията. " Отчетността стартира от водачите на България, във всяка партия, на всяко ниво, които да поддържат правилото, че никой не е над закона, в това число самите те ", съобщи американката.

Реакцията на съветското посолство наподобява странна, тъй като няма дипломатическа процедура непозната задача да се намесва в връзките на една страна с друга. Затова опита на съветската амбасада да пази властта в България е открита директна интервенция на самия Кремъл, той като е изключено дипломат Анатолий Макаров самичък да се е реши на сходна солова акция, разясниха специалисти.

" Коректността и уместността на острите бележки по отношение на чувствителни за българското общество въпроси, изключително в навечерието на парламентарните избори, провокира огромни подозрения ", се споделя в съветското известие. Това се назовава " наставнически изказвания, както постоянно без съответни доказателства, де факто хвърлят сянка както върху политически дейци, по този начин и на функционерите на правосъдната система на Република България. Въпросът на корупцията във висшите ешелони на властта към момента съществува даже в «най-демократичните» страни по света (няма да си спомняме, да вземем за пример, за някои сюжети от «украинското досие» на настоящото управление на САЩ). Мирише на двуличие, нали по този начин? " – написа в позицията на съветското посолство.

Припомняме, че в своето изявление Ким акцентира: " Стъпките за подкопаване на независимостта на съда отслабиха опцията на България да преследва корупцията по високите етажи. " Тя уточни още казуса с отчетността на основния прокурор. Останалите са съставът и функционалността на Висш съдебен съвет, неналичието на самостоятелност на правосъдната система, ниско ниво на общество доверие в институциите за битка с корупцията, липса на самостоятелни медии, проблеми, свързани с взаимното ограничение на управляващите.

Мисията на Москва дефинира това като " наставнически изказвания, както постоянно без съответни доказателства, де факто хвърлят сянка както върху политически дейци, по този начин и на функционерите на правосъдната система на Република България ".

Забележете, непредвидената поддръжка на Москва за Борисов и ръководството му идва дни откакто българският министър-председател възропта против задържането на опозиционера Алексей Навални при завръщането му след лекуване от Германия. Борисов даже изрази мнение, че в Русия има проблем и със свободата на словото, след което даде на Русия образец с България.

Всъщност Кремъл употребява мотива с американската позиция за корупцията в България, с цел да удари по новия американски президент Джо Байдън. В писанието на посолството най-голяма част е отделена на така наречен «украинско досие» на настоящото управление на Съединени американски щати. В него става дума за Байдън и сина му Хънтър, който бе член на Управителния съвет на украинска газова компания. През декември екипът на татко му за вдишване на властта популяризира известие на Хънтър Байдън, че е разследван от федерални прокурори за евентуални данъчни нарушавания. " Приемам този въпрос доста съществено, само че съм уверен, че професионалният и справедлив обзор ще покаже, че съм се справил с тези неща законно и съответно, в това число с потреблението на професионални данъчни съветници ", добави той.

Путин прави услуга на своя приятел Доналд Тръмп, който още в предизборната акция твърдеше, че Байдън и синът му са прикрили корупционни практики. В същото време Кремъл дава рамо на Борисов, като не крие благосклонностите си към него, защитавайки го от рецензиите.

По последни данни на „ Transparency International “, представени от gtmarket.ru…… България е на 69 място от 179 страни, а Русия е на 129 място. В друго проучване, представено от rbc.ru Русия е на 137 място дружно с Кения – от 180 страни. Съединени американски щати са на 29 място…
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР