Руският президент Владимир Путин заяви в петък, че компанията Газпром

...
Руският президент Владимир Путин заяви в петък, че компанията Газпром
Коментари Харесай

Владимир Путин: Готови сме да пуснем газ по Северен поток 2

Руският президент Владимир Путин съобщи в петък, че компанията " Газпром петрол " е подготвена да стартира да запълва газопровода " Северен поток 2 ".

Изказвайки се на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, Путин удостовери, че полагането на тръбите за първата линия на тръбопровода е приключено, като работата по втората линия продължава. Освен това той съобщи, че всички линейни работи, в това число сухоземните и подводните сектори, по тръбопровода са завършили.

" Първата линия от тръби на газопровода " Северен поток 2 " е сполучливо приключена, а работата по втората линия продължава. Цялата работа по линията, в това число морския сектор, е приключена. Този маршрут ще свързва непосредствено газопреносните системи на Русия и Федерална република Германия. Подобно на " Северен поток 1 ", той ще обслужва енергийната сигурност на Европа, осигурявайки надеждно доставяне на европейските консуматори като цяло ", съобщи Путин.

" Готови сме да продължим да изпълняваме такива високотехнологични планове с нашите европейски и с други сътрудници в бъдеще. Очакваме, че логиката на взаимна полза и взаимна облага неизбежно ще има преимущество пред всички типове изкуствени бариери в актуалната политическа обстановка ", добави той.

По-рано тази седмица съветските управляващи обявиха, че строителството на газопровода е съвсем приключено, до момента в който към момента остават въпросите дали Съединени американски щати ще наложат наказания на газопровода, макар че от Белия дом показаха, че евентуално няма.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР