Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия има кораб, който

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия има кораб, който
Коментари Харесай

Путин твърди, че Русия има кораб с който да построи Северен поток 2

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия има транспортен съд, който да поставя тръби, с цел да бъде приключено построяването на газопровода Северен поток 2, съобщи Ройтерс, като се базира на в. " Комерсант ".

Руският президент е приказвал за кораба на среща на водещи съветски предприемачи през вчерашния ден късно вечерта. Според изданието Путин е споделил, че завършването на плана може да се удължи във времето с няколко месеца поради глобите.

Американският президент Доналд Тръмп предходната седмица наложи наказания на " Северен поток 2 ", умислен от Москва да заобиколи Украйна и да усили газовите доставки през Балтийско море до Германия, най-големия енергиен консуматор на Русия.

Швейцарско-холандската компания Allseas обаче прекрати работа по плана поради глобите, напомня Българска телеграфна агенция. Нейни два кораба полагаха тръбите на " Северен поток 2 ".

Газпром купи през 2016 година транспортен съд за полагане на тръби, наименуван " Академик Черски ", като концепцията беше той да бъде употребен като краен вид, в случай че европейските компании преустановят работа по плана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР