Руският президент Владимир Путин заяви, че е подписал указ за

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е подписал указ за
Коментари Харесай

Путин разпореди частична военна мобилизация

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е подписал декрет за частична готовност, започваща в сряда, което доста ескалира спора в Украйна. Той аргументира дейностите си като отбрана на съветските територии и уточни, че Западът желае да унищожи страната.

Това е първата военна готовност на страната след Втората международна война, акцентира Reuters.

В телевизионно послание Путин сподели, че задачата му е да „ освободи “ региона на Донбас в Източна Украйна и че множеството хора в района не желаят да се върнат към това, което той назова „ игото “ на Украйна. Очаквано съветският президент изрази поддръжка за оповестените през вчерашния ден референдуми за присъединение към Русия в украинските региони Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие.

Путин упрекна Запада, че взе участие в нуклеарен шантаж против Русия. В телевизионната си тирада Путин сподели, че Русия има „ доста оръжия, с цел да отговори “ на това, което той назова западни закани, и сподели, че не блъфира.

Ако териториалната целокупност на нашата страна е застрашена, ние използваме всички налични средства, с цел да защитим нашия народ - това не е блъф “, разяснява Путин в телевизионното послание.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР