Руският президент Владимир Путин заплаши отново да напусне зърнената сделка,

...
Руският президент Владимир Путин заплаши отново да напусне зърнената сделка,
Коментари Харесай

Русия плаши пак да напусне зърнената сделка, но без да блокира Турция

Руският президент Владимир Путин заплаши още веднъж да напусне зърнената договорка, в случай че Киев наруши гаранциите за сигурност към Москва, оповестява " Ройтерс ".

Предупреждението му идва единствено часове, откакто Русия разгласи, че възобновява присъединяване си в съглашението.

Русия си резервира правото да напусне съглашението , в случай че гаранциите от Украйна бъдат нарушени, посочи Путин в ефирен коментар.

Той обаче посочи, че даже Москва да се отдръпна от договорката още веднъж, тя " няма да се намесва " в доставките на зърно от Украйна за Турция.

Той уточни неутралитета на Анкара, " опциите на зърнопреработвателната промишленост на турската република " и посредническите старания на президента Реджеп Тайип Ердоган като аргументи за позицията на Москва.
 Украйна ликува от неуспеха на
Украйна ликува от неуспеха на " съветския шантаж " за зърнената договорка

Смутената Москва осъзнала, че самодейността ще сработи и без нейно присъединяване

преди Русия да разгласи, че се връща към осъществяването на зърнената договорка.

Руският водач уточни и че даже Москва още веднъж се отдръпна от съглашението, тя ще продължи да " доставя безплатно целия размер (зърно), който до момента е бил доставен от територията на Украйна на най-бедните страни ".

По-рано през днешния ден съветското министерство на защитата разгласи, че, откакто е получила писмени гаранции от Украйна, че Киев няма да употребява зърнения кулоар за бойни дейности против Москва.
 Русия се връща в зърнената договорка
Русия се връща в зърнената договорка

Москва е получила гаранции от Киев

Това се случи, откакто в събота действието на съглашението за доставка на зърно, подписано сред Москва, Турция, Украйна и Организация на обединените нации . Мотивът, бележит от Кремъл, бе, че към този момент не може да подсигурява безвредното прекосяване на кораби от Украйна през Черно море, като изясни това с .

Въпреки решението на Русия обаче за придвижване на 14 кораба в Черно море за понеделник. Беше обявено, че 12 от тях ще отпътуват от Украйна , а други два ще дойдат в страната.

След днешното решение на Русия Украйна съобщи, че до него се е стигнало, защото Москва е осъзнала, че и без нейно присъединяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР