Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Западната помощ за Украйна е в криза, а Путин призна за военна подкрепа от Иран

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През съобщи, че съюзът с Иран е обърнал хода на войната в Украйна, като поддръжката на Техеран е дала подтик на неговите сили, написа английският вестник. „ Телеграф “.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12173
От началото на нашествието в Русия идват непрекъснати доставки на ирански дронове-камикадзе, артилерийски снаряди и патрони, като Техеран бързо се трансформира в един от най-близките военни съдружници на Кремъл, до момента в който и двете страни се пробват да преодолеят последствията от глобите.

Отношенията ни се развиват доста добре. Моля, предайте моите най-хубави пожелания на водача аятолах Али Хаменей. Благодарение на иранския държавен глава през миналата година набрахме добра инерция, сподели Путин през вчерашния ден на иранския президент Ебрахим Раиси.

Руските сили сега минават в офанзива след отблъскването на украинската контраатака, което значи, че войната е на процедура в застой, до момента в който зимата наближава, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Британският външен министър лорд Дейвид Камерън употребява първото си пътешестване до Съединени американски щати след назначението си на поста, с цел да призове Републиканската партия да поддържа Украйна с повече оръжия с огромен обхват на деяние. Той се аргументира, че тази помощ има извънредно положително съответствие сред цена и качество, отбелязва английският вестник. „ Гардиън “.

Лорд Камерън уточни, че в подмяна на 10% от бюджета за защита на Съединени американски щати са били унищожени съвсем половината от създадената преди войната съветска военна техника. Той прикани Запада да прояви самообладание във връзка с темповете на военния прогрес на Украйна и акцентира, че не би трябвало да се слага алена линия за западна помощ, с изключение на директен конфликт сред войски на НАТО и съветски сили.

Няма нищо, което би възпряло повече Русия и което би сложило Путин в по-отбранителна позиция от това да види, че Крим, който юридически е част от Украйна, е подложен на действителна офанзива от украинските сили, добави външният министър, като посочи, че това би изисквало спомагателни доставки на оръжия с огромен обхват.

Европа не съблюдава обещанията си към Украйна в миг, когато бъдещето ѝ е сложено на карта, написа обвинително френският в. „ Фигаро “. 

„ Европа още не е намерила средства, с цел да трансформира думите си в дейности. Голяма част от бъдещето на Европа е заложена на карта в Украйна през днешния ден “, предизвестява почитан френски посланик, представен от вестника.

Докато в Съединени американски щати тръмписткото малцинство отхвърля да включи помощта за Украйна в дневния ред, Европейският съюз рискува несъгласие от Виктор Орбан, който желае да анулира разискването и гласуването на помощта за Украйна на идващия Европейски съвет. След несполучливите опити на Шарл Мишел, ръководителя на Европейския съвет, и френският президент Еманюел Макрон се опита през вчерашния ден да убеди унгарския министър председател да анулира ветото си.

Но рецесията е доста по-обща, акцентира „ Фигаро “, като цитира изявлението на американския консултант по националната сигурност Джейк Съливан, че „ не ни доближават финансови средства и не ни остава съвсем никакво време “. Подобна е и обстановката в Европа, откакто европейските водачи признаха, че няма да съумеят да изпълнят поставената цел от 1 милион артилерийски снаряда за силите на Киев.

След като американските републиканци блокираха помощта за Украйна, президентът Джо Байдън ги упрекна, че „ играят рискова игра “, спирайки помощта за Израел и Киев. В подмяна те желаят имиграционна промяна, отбелязва английският вестник. „ Таймс “.

В същото време войските на украинския фронт усещат следствията от стачката на полските водачи, гласи заглавие вестник. „ Ню Йорк таймс “. Блокадата на границата от водачите на камиони, недоволни от решението на Европейски Съюз да анулира разрешителните за украинските им сътрудници, сътвори проблеми с доставката на военни материали.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР