Руският президент Владимир Путин възнамерява да присъства лично на срещата

...
Руският президент Владимир Путин възнамерява да присъства лично на срещата
Коментари Харесай

САЩ не искат Русия в Г-20, Путин отвърна, че лично ще присъства на срещата на върха в Индонезия

Руският президент Владимир Путин има намерение да участва персонално на срещата на върха на Г-20 в Индонезия по-късно през тази година, сподели в сряда съветският дипломат в Джакарта на фона на апелите на западните страни за изключването на Русия от организацията.

" Не единствено Г-20, доста организации се пробват да изгонят Русия.... реакцията на Запада е безусловно непропорционална ", сподели съветският дипломат в Индонезия Людмила Воробиева, представена от " Ройтерс ".

Съединени американски щати и огромните стопански системи от Европейски Съюз обмислят дали Русия би трябвало да остане в групата на двадесетте огромни стопански системи поради нахлуването ѝ в Украйна, оповестиха за Ройтерс източници, участващи в полемиките.

" Имаше полемики дали е уместно Русия да бъде част от Г-20 ", сподели почитан източник на Г-7 пред " Ройтерс ". " Ако Русия остане член, това ще стане една по-малко потребна организация ".

Попитан дали президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще предприеме дейности за изтласкване на Русия от Г-20, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан сподели пред кореспонденти в Белия дом във вторник: " Ние имаме вяра, че не може да има естествен бизнес с Русия в интернационалните институции и интернационалната общественост ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР