Рафаел Надал (Испания) отпадна във втория кръг на Мастърс 1000

...
Рафаел Надал (Испания) отпадна във втория кръг на Мастърс 1000
Коментари Харесай

Надал отпадна безславно в Рим, но бе изпратен като победител

Рафаел Надал (Испания) отпадна във втория кръг на Мастърс 1000 шампионата в Рим, откакто позволи проваляне с 1:6, 3:6 пред седмия подложен Хуберт Хуркач (Полша). За испанеца, 10-кратен победител в конкуренцията, това евентуално беше последно присъединяване във Вечния град и той беше изпратен с бурни аплодисменти от публиката, която не спря да скандира името му през целия дуел.

Надал стартира обещаващо и още в първия гейм в срещата стигна до пет точки за пробив, които обаче Хуркач откри метод да обезврежда. След като съумя да вземе подаването си, полякът разреши на Рафа да вземе единствено един гейм в откриващия сет. През втората част картината на корта не беше изключително друга. Испанецът позволи нетипично огромен брой непредизвикани неточности, което се оказа съдбовно за него против умел и класен конкурент като Хуркач. Срещата в Рим продължи час и половина.

Сега пред Надал остава огромната алтернатива дали се усеща задоволително подготвен да играе на обичания му шампионат – „ Ролан Гарос “, където е 14-кратен първенец. Откритото състезание на Франция стартира след тъкмо две седмици, в които Матадора ще би трябвало усъвършенства доста представянето си, в случай че желае да избегне сходно ранно отпадане.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР