Руският президент Владимир Путин щеше да бъде доволен, ако България

...
Руският президент Владимир Путин щеше да бъде доволен, ако България
Коментари Харесай

Кирил Петков: Путин щеше да се радва, ако бяхме приели неговите условия


Руският президент Владимир Путин щеше да бъде удовлетворен, в случай че България бе приела изискването доставките на природен газ да се заплащат в рубли. Това разяснява министър председателят Кирил Петков.

"Защото това би посочило, че първата страна членка към този момент се е поддала на това извиване на ръце. Другото беше, че, в случай че не се поддаде, цените да се качат доста, българското държавно управление да падне. Това също би дало неприятен сигнал към другите европейски страни. За наша наслада, нито едното не се случи. Показахме ясна позиция по този въпрос ", съобщи той.

Премиерът добави, че дейностите на страната ни са спомогнали за позицията на целия Европейски Съюз. Според него Русия не може да си разреши да "загуби " всички страни от съюза.

Петков разяснява, че България не е против който и да е. Искането на страната ни е да бъдат спазвани договорните връзки.

Доставките на природен газ за страната ни бяха спрени едностранно от "Газпром ". Преди това България отхвърли да заплаща за суровината в рубли и настояваше да се съблюдава записаното в контракта – заплащания в долари и евро.

"Никой едностранно не може да си претендира някакви условия, които са извъндоговорни. Ако го допуснем това веднъж, ще го позволяваме всякога ", съобщи Петков.

Премиерът не поема никакви задължения самичък по тематиката за Северна Македония, сподели още министър председателят. Всичко предстои на разискване първо в съдружния съвет, а по-късно и в Народното събрание, добави той.

"Това е другата подправена вест – министър председателят имал независими сделки. Не, процесът е явен ", сподели министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР