Руският президент Владимир Путин ще подкрепи Сърбия, ако Белград и

...
Руският президент Владимир Путин ще подкрепи Сърбия, ако Белград и
Коментари Харесай

Путин подкрепи Сърбия на Балканите и предупреди, че САЩ готвят космоса за война

Руският президент Владимир Путин ще поддържа Сърбия , в случай че Белград и Прищина намерят компромис по казуса с Косово, оповестява ТАСС.

Путин разяснява и че Съединени американски щати виждат космоса като пространство за война и това изисква по-голямо внимание и укрепването на орбитални формирования .

" Разменихме отзиви по отношение на обстановката на Балканите , най-вече към Косово, по други належащи районни проблеми ", разяснява съветският президент и добави, че диалозите " са в другарска, градивна атмосфера . Обсъдихме в детайли целия набор от въпроси на руско-сръбското съдействие ".

" Отношенията сред Русия и Сърбия имат богата история , отключени са от епохи на другарство и духовна общественост, обичаи на поддръжка и взаимопомощ . "

" Русия е подготвена да поддържа вероятните компромисни решения на казуса с Косово, в случай че такива се реализиран сред Белград и Прищина. Със сигурност ще подкрепим позицията на Сърбия ", твърди Путин.

Той отбелязва, че позицията на Русия във връзка с обстановката в Косово не се трансформира. " Основата за реализиране на съглашение би трябвало да остане резолюция 1144 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , която дефинира главните правила за спокойно разрешаване на рецесията в Косово ", съблюдаване на суверенитета и териториалната целокупност, както и гарантиране на законните ползи на всички етнически групи обитаващи района.
 Путин: Ежедневно ускоряваме стратегическото партньорство със Сърбия
Путин: Ежедневно ускоряваме стратегическото партньорство със Сърбия

Вучич е признателен за запазване на териториална целокупност и ползи на Сърбия

Путин разгласи готовността си да достави цивилен самолети на Сърбия , съветската страна е подготвена да провежда на летището в Белград районен център за поддръжка и ремонт на съветска авиотехника .

" Руската страна предлага подпомагане при актуализирането на флота на сръбския народен транспортьор Air Serbia, до момента в който те са подготвени да доставят освен локални самолети, само че и да провеждат районен център за поддръжка и ремонт на съветски самолети на летището в Белград ".

Според Путин, " руско-сръбското икономическо съдействие е достигнало положително равнище ". Според него " през 2018 година двустранната търговия възлиза на 2,2 милиарда $, през януари-септември 2019 година взаимният търговски оборот нараства с още 9,5%, съветските вложения в сръбската стопанска система надвишават 4 милиарда $ ".

Сред най-големите вложители Путин дефинира корпорацията " Газпромнефт ", която е вложила към 3 милиарда $ в сръбската компания и има намерение да влага още 1,4 милиарда $ до 2025 година.

Президентът на Руската федерация акцентира, че " компании от Русия подкрепят развиването на транспортната инфраструктура на Сърбия . По-специално с присъединяване на Руските железници се модернизират сръбските железници, основава се актуален диспечерски център, който доста ще усили скоростта и успеваемостта на превоза ", сподели той.

Путин отбелязва също, че " както Сбербанк, по този начин и застрахователната компания " Согаз ", които дават необятен набор от финансови услуги на физически и юридически лица, съпътстват активността на съветските и сръбските предприятия в региона на енергийната и транспортната инфраструктура в Сърбия ".
 Путин скастри България, че бави
Путин скастри България, че бави " Турски поток "

Русия щяла да откри други благоприятни условия за реализацията му

Руският президент отбелязва и че " сръбските компании са необятно показани в съветската стопанска система в такива браншове като строителството и производството на строителни материали, производството на медикаменти, храни и храни и даването на туристически услуги ".

От своя страна, президентът на Сърбия благодари на Владимир Путин, че избави Сърбия " от стигмата на челото " през 2015 година, когато Русия отхвърля в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации план за резолюция по отношение на трагичните събития в Сребреница през 1995 година

" Ние в Сърбия ценим Путин повече , в сравнение с предходните ръководители на Русия. Нека руснаците да не ни се сърдят за това. Ако Путин управляваше Русия през 1999 година, никой нямаше да ни бомбардира ", разяснява Александър Вучич.

" Никога няма да забравим и 2015 година, когато Путин ни избави от стигмата на челото, в случай че бяхме оповестени в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации отговорни за геноцид ", добави Вучич.

На 8 юли 2015 година Русия отхвърля план на резолюция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на трагичните събития в Сребреница през 1995 година Документът характеризира убийството на към 8 хиляди босненски мюсюлмани там като геноцид.

Не са водени договаряния за доставка на С-400 за Сърби я, разяснява съветският вицепремиерът Юрий Борисов. " Всичко е допустимо. Доколкото знам, няма поръчка за С-400. Може би аз не знам нещо, само че не са го обсъждали с мен . "

Борисов добави, че Русия " по искане на сръбската страна предварително доставя избрани типове бронирани машини . Това е разследваща и десантна бойна техника. Научихме, че американците желаят да им наложат наказания за доставките на " Панцир ", само че потвърдиха, че събитията от 1999 година ги научиха, че би трябвало да се защитят ", акцентира съветският вицепремиерът.

" Високо оцениха оборудването , те ще възнамеряват да обмислят придобиването. Сега изтребителите МиГ-29 се модернизира до равнище МиГ-29М . Като цяло усилваме размерите на доставка от година на година ", добавя Юрий Борисов.
 Вучич приказва с Путин за Съединени американски щати, Европа, Косово, газ, сръбската войска и света
Вучич приказва с Путин за Съединени американски щати, Европа, Косово, газ, сръбската войска и света

" Обичам Русия, Германия, Франция, Америка, само че най-вече обичам Сърбия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР