Руският президент Владимир Путин се опитва да спечели време, докато

...
Руският президент Владимир Путин се опитва да спечели време, докато
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ: Путин все още може да иска да отмъсти на Пригожин

Руският президент Владимир Путин се пробва да завоюва време , до момента в който измисли по какъв начин да се оправи с Евгений Пригожин , разяснява шефът на Централното разследващо ръководство /ЦРУ/ Уилям Бърнс за „ BBC “. Той напомни, че Пригожин управлява групата наемници „ Вагнер “, която провокира протест в Русия преди към месец. Според него този протест е разкрил обилни недостатъци в системата на ръководство, построена от Путин.

По време на форума за сигурност в Аспен Бърнс сподели, че съветският водач към момента може да търси отмъщение против Пригожин.

„ Това, което виждаме, е доста комплициран танц “, съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ през вчерашния ден.

Пригожин е пътувал, само че неотдавна е бил в столицата на Беларус Минск , както и в Русия , твърди той, на въпрос на публицист на „ BBC “ за неотдавнашен видеоклип, който явно демонстрира шефа на „ Вагнер “ в Беларус. И повтори, че съветският държавен глава евентуално се пробва да завоюва време , до момента в който измисли по какъв начин най-добре да се оправи с водача на групата наемници.

„ Вагнер “ към момента е важен за управлението на Русия тук-там като Африка, Либия и Сирия и по тази причина се предполагаше, че Путин ще се опита да отдели групата от нейния водач. И шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ добави, че Путин може да изчака , до момента в който си отмъсти.

„ Путин е човек, който като цяло счита, че отмъщението е ядене, което се сервира най-добре студено “, сподели Бърнс, допълвайки: „ Според моя опит Путин е висшият деятел на възмездието, тъй че бих се изненадал, в случай че Пригожин избегне по-нататъшно възмездие. “

По-рано този месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън допусна, че има риск шефът на „ Вагнер “ да бъде токсичен .

„ Ако бях на негово място, щях да внимавам какво хапвам. Щях да проследявам менюто си “ , иронизира президентът.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ повтори тази имитация, като съобщи: „ Ако бях Пригожин, нямаше да уволня моя дегустатор на храна. “

Разузнавателната организация в действителност е имала напреднали знания за протеста , сподели Бърнс, потвърждавайки предходни отчети. Висшият военачалник от съветската войска Сергей Суровикин , за който се оповестява, че е знаел авансово, също сега няма „ независимост на придвижване “, уточни шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Бунтът е най-директното нахлуване , на което Путин е бил очевидец през 23-те си години на власт. Бърнс посочи, че най-забележителното е, че съветският водач се е почувствал заставен да подписа договорка с човек, който е бил негов снабдител на храна . Пригожин постоянно е именуван „ основният готвач на Путин “ , защото за първи път стана прочут за даването на кетъринг услуги на Путин и военните, преди да основе „ Вагнер “.

Същевременно Путин сътвори облик на себе си като на съдия на реда в Русия и по този начин 36-те часа на протеста ще оставят мнозина в страната с въпроса „ дали императорът е имал облекла или най-малко за какво му лишава толкоз време да се облече “ , разяснява Бърнс. Това би възкресило по-дълбоки въпроси в съветския хайлайф по отношение на преценката на президента, които съществуват от решението му да стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година Ако Украйна напредне още на бойното поле, това може да накара повече руснаци да извърнат внимание на рецензията на Пригожин за войната, акцентира той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР