Руският президент Владимир Путин се е срещнал с бившия командир

...
Руският президент Владимир Путин се е срещнал с бившия командир
Коментари Харесай

Путин нареди на бивш командир от Вагнер да сформира доброволчески отряди за войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин се е срещнал с някогашния пълководец от частната войска наемници " Вагнер " Андрей Трошев и му е упълномощил основаването на доброволчески отряди, които да се включат във войната в Украйна. Това заяви на 29 септември пресслужбата на Кремъл.

След протеста през юли на създателя на " Вагнер " Евгений Пригожин , който два месеца по-късно, Трошев и други вагнеровци са взели участие в среща с Путин. На нея, написа " Комерсант ", той им е предложил няколко разновидността за работа, в това число и подобен под управлението на Трошев.

Тогава останалите командири на " Вагнер " са обвинили него и различен почитан член на управлението на частната военна компания в държавна измяна, написа през август Институтът за проучване на войната , основан в Съединени американски щати.

" На последната среща говорихме за това, че ще се занимавате с образуването на доброволчески елементи, които могат да извършват разнообразни бойни задания, преди всичко, несъмнено, в зоната на специфична военна интервенция ", е представен да споделя в петък на Трошев Путин, който повече от година и половина след пълномащабното навлизане на съветската войска в Украйна продължава да не употребява думата война.

По време на срещата, в която е взел участие и министърът на защитата Юнус-Бек Евкуров , президентът е отбелязал, че персонално Трошев се е " сражавали в такова поделение повече от година ", знае по какъв начин се прави това и кои са " въпросите, които би трябвало да се решат авансово, с цел да може бойната работа да протече по най-успешния метод ".
 Кремъл популяризира фотография на срещата на Владимир Путин с Юнус-Бек Евкуров и Андрей Трошев (вдясно)
Андрей Трошев е пенсиониран полковник от полицията и някогашен шеф на щаба на " Вагнер " с повиквателната Седой (Сивокосия). През 2021 година той попадна под глобите на Европейски Съюз. Бившият шеф на щаба на " Вагнер " към този момент работи в Министерството на защитата, удостовери прессекретарят на президента - Дмитрий Песков .

По-рано наемници от " Вагнер " още веднъж бяха видяни край основния украински град Бахмут, за който не престават да се водят яростни борби. Това стана, откакто след протеста на Пригожин частите на " Вагнер " бяха трансферирани в Беларус.

Михаил Подоляк -съветник на ръководителя на канцеларията на украинския президент Владимир Путин, обаче написа, че " медийният " резултат от събитието е по-голям от действителното му значение ". Според него задачата на прехвърлянето на наемниците край Бахмут е единствено една - да се опитат да заглушат за малко новините, че украинските сили са две значими селища в региона - Клишчеевка и Андреевка и да унищожа главните боеспособни съветски формирования на Москва в това направление на фронта.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР