Руският президент Владимир Путин произнесе реч вчера преди подписването на

...
Руският президент Владимир Путин произнесе реч вчера преди подписването на
Коментари Харесай

Путин воюва с реалността, а Русия се движи към идеологизирана автаркия

Руският президент Владимир Путин произнесе тирада през вчерашния ден преди подписването на договорите за присъединение на окупираните украински територии към Русия.

Путин твърди, че жителите на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР и отчасти окупираните Херсонска и Запорожка област са изразили волята си на " референдуми ". Украйна и западните страни считат, че " референдумите " са нереалност, чиято цел е да се анексират непознати територии.

Руската редакция на BBC обобщава отзиви на политически анализатора, които са слушали речта на съветския президент през вчерашния ден.

В нея специалистите означават засилващата се политика на самоизолация на Москва от останалия свят.

Путин отдели непропорционално доста време за рецензии към Запада - доста повече, в сравнение с в речта преди анексирането на Крим, видяха мнозина, които в този момент са слушали речта на Путин. През 2014 година той се концентрира върху историята на Крим и се пробва да обоснове историческата принадлежност на полуострова към Русия.

В речта си в този момент, 2022 г, Путин загатна " референдумите " в завзетите територии единствено първоначално, а по-голямата част от останалата 36-минутна тирада посвети на борбата със Запада. По-специално той твърди, че Западът желае да употребява благосъстоянието на Русия и други страни за свои цели.

" Подобно очевидно прекосяване на Путин към класическия " антиколониален дискурс " слага Русия в позицията на страна от третия свят ", споделя политологът Абас Галиамов. Буквално всичко, което в този момент споделя съветският президент, е повтаряно от десетилетия от политици в Уганда, Гана, Либия, Ирак и други " напреднали " страни на планетата.

Русия се движи към " идеологизирана автаркия ", споделя и икономистът Андрей Мовчан - затворена, самовъзпроизвеждаща се общественост с минимална взаимозависимост от външния свят.

Решения като анексирането на украински територии са доказателство, че Русия от ден на ден се управлява от " класата на властта ", счита той: " Става дума за една компактно и строго проведена страна, затворена от останалия свят и в борба със западния свят. "

" Путин се трансформира в геополитическия Навални, който се пробва да провежда цветна гражданска война против Съединени американски щати ", майтапи се политологът Татяна Станоева в канала си в Telegram.

Антропологът Александра Архипова прави оценка речта на Путин от позиция на страховете, които той възпроизвежда. " Тези страхове от речта на президента в действителност не са по-различни от страховете на Мария Петровна, 74-годишна, с висше обучение, от четвъртия вход на село Годукино ", твърди тя. Тази картина на света не се разграничава доста от апокалиптичната картина, разказана преди към 1900 години от някой си Йоан Богослов; единствено че " сътрудниците на Запада " би трябвало да се заменят със " прислужниците на Антихриста ".

Именно подобен тип конспирации основават групова еднаквост и Маря Ивановна се усеща на една вълна с Владимир Владимирович ", написа Архипова.

" Ние завзехме териториите, предлагаме мир "

Според Абас Галиамов единственото значимо нещо в речта на Путин е била фразата, че Русия предлага неотложно да приключи военните дейности и да се върне на масата за договаряния.

Москва обаче няма да сложи под въпрос " избора на народа на Донбас ". И ще го пази " с всички налични сили ". Накратко казано, това е нещо като: ние ви отнехме територии, предлагаме ви мир ", преразказва той предлагането си Путин.

Киев е подготвен за разговор с Москва, само че с различен съветски президент, а не с Путин, отговори украинският президент Володимир Зеленски. След речта на Путин той разгласи, че Украйна ще кандидатства за ускорено участие в НАТО.

Галиамов напомни, че след бързата контраатака в Харковска област украинската войска в този момент организира офанзива в Донбас, пробвайки се да затвори пръстена към основния град Лиман, където съветската формация е застрашена от обграждане.

" Путин не води война с Украйна, той не води война даже и с НАТО. Той е във война с действителността ", подсмихва се Галямов.

Нито един от четирите района, които Русия има намерение да анексира, не се управлява напълно от съветската войска. " Тъй като и четирите единици са признати в незадоволително освободена (недостатъчно окупирана) форма, това е оповестяване на продължение на стандартните военни дейности, в случай че ултиматумът не бъде спазен ", написа политологът Александър Баунов.

Баунов обръща внимание и на аргументацията на Путин, че Съединени американски щати са хвърлили атомна бомба върху Хирошима и Нагасаки без военна нужда и са " основали казус ". " Познайте за кого е прецедентът. Тук е Русия и военната нужда е зародила или може да възникне ", прави оценка анализаторът новата нуклеарна изразителност на съветския президент.

Привържениците на Путин предстоящо приветстваха президента. " Русия! Майка! Благодаря ти, Родино ", написа основният редактор на RT Маргарита Симонян в канала си в Telegram. Сега целият свят ни следи, всички нации, които към момента не могат да се отърват от оковите на колониализма, диктата и фашизма на " груповия Запад ". Последният път на Съюз на съветските социалистически републики се гледаше по този метод - с вяра и религия. Не се получи. Този път нямаме право на загуба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР