Руският президент Владимир Путин продължава да разчита на бившите бойци

...
Руският президент Владимир Путин продължава да разчита на бившите бойци
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Путин продължава да разчита на Вагнер за действия в глобалния Юг

Руският президент Владимир Путин продължава да разчита на някогашните бойци от групата " Вагнер ", с цел да прокарва ползите и въздействието на Русия в световния Юг, съобщи английското министерство на защитата в нова обновена разследваща информация, оповестена в  " Екс ", предаде Укринформ.

 

Министерството означи, че на 29 септември 2023 година съветските управляващи са разгласили фрагменти, на които се вижда по какъв начин президентът Путин се среща с някогашния почитан представител на " Вагнер " Андрей Трошев и му разпорежда да следи и основава нови " доброволчески бойни елементи ".

 

Според английски анализатори доста ветерани от " Вагнер " евентуално считат Трошев за изменник.

 

Приблизително по време на протеста на " Вагнер " през юни 2023 година Трошев получава позиция в формалните сили за сигурност, показва министерството. " Трошев евентуално е взел участие в насърчаването на други чиновници на " Вагнер " да подпишат контракти, допринасяйки за протеста ", съгласно английските специалисти.

 

На срещата с Путин е участвал и съветският заместник-министър на защитата Юнус-Бек Евкуров, който наскоро обиколи африканските страни. Според английското разузнаване това демонстрира, че Русия продължава да употребява доброволчески елементи и частни военни компании и възнамерява бъдещето на " Вагнер ".

 

Москва " е подготвена да се възползва от опита на ветераните, които показват своята преданост към страната, и да продължи присъединяване си в световния Юг, само че евентуално с по-голям контрол от страна на Кремъл ", считат английските специалисти.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР