Руският президент Владимир Путин продължава да разчита на бившите бойци

...
Руският президент Владимир Путин продължава да разчита на бившите бойци
Коментари Харесай

Путин разчита на Вагнер за глобалния Юг

Руският президент Владимир Путин продължава да разчита на някогашните бойци от групата " Вагнер ", с цел да прокарва ползите и въздействието на Русия в световния Юг, съобщи английското министерство на защитата в нова обновена разследваща информация, оповестена в  " Екс ", предаде Укринформ.

Министерството означи, че на 29 септември 2023 година съветските управляващи са разгласили фрагменти, на които се вижда по какъв начин президентът Путин се среща с някогашния почитан представител на " Вагнер " Андрей Трошев и му разпорежда да следи и основава нови " доброволчески бойни елементи ". Според английски анализатори доста ветерани от " Вагнер " евентуално считат Трошев за изменник.

Приблизително по време на протеста на " Вагнер " през юни 2023 година Трошев получава позиция в формалните сили за сигурност, показва министерството. " Трошев евентуално е взел участие в насърчаването на други чиновници на " Вагнер " да подпишат контракти, допринасяйки за протеста ", съгласно английските специалисти.

На срещата с Путин е участвал и съветският заместник-министър на защитата Юнус-Бек Евкуров, който наскоро обиколи африканските страни. Според английското разузнаване това демонстрира, че Русия продължава да употребява доброволчески елементи и частни военни компании и възнамерява бъдещето на " Вагнер ".

Москва " е подготвена да се възползва от опита на ветераните, които показват своята преданост към страната, и да продължи присъединяване си в световния Юг, само че евентуално с по-голям контрол от страна на Кремъл ", считат английските специалисти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР