Руският президент Владимир Путин приветства нарастващото влияние на новите центрове

...
Руският президент Владимир Путин приветства нарастващото влияние на новите центрове
Коментари Харесай

Путин: В света има нови центрове на властта


Руският президент Владимир Путин приветства възходящото въздействие на " новите центрове на властта " на срещата на върха с азиатски водачи, измежду които и китайският Си Дзинпин .

" Нарастващата роля на новите центрове на властта, които си сътрудничат между тях, става все по-ясна ", съобщи Путин на срещата на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в някогашния руски Узбекистан.

" В международната политика и стопанска система се следят фундаментални трансформации , които са необратими. Все по-очевидна става възходящата роля на новите властови центрове, които си взаимодействат не въз основа на някакви наложени извън правила, които никой не е виждал, а въз основа на общопризнатите правила на върховенството на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации, гарантирането на идентична за всички и неделима сигурност, ценене на суверенитета, националните полезности и ползите на другите ", цитира Агенция Франс Прес думите на съветския водач.

" Ние сме отворени за съдействие с целия свят ", сподели Путин. " Нашата политика е лишена от всевъзможен нарцисизъм . Надяваме се, че другите ще организират политиките си съгласно същите правила и ще спрат да употребяват инструментите на протекционизма, противозаконните наказания и икономическия нарцисизъм ", сподели Путин.

Срещата на върха събра Путин и Си с водачите на няколко азиатски страни , в това число Индия и Пакистан, като Русия се стреми да покаже, че не е изцяло изолирана от света поради спора в Украйна.

Путин съобщи, че Русия е подготвена да даде гратис на разрастващите се страни повече от 300 000 тона съветски торове , които – заради глобите - са блокирани в европейски пристанища, заяви Ройтерс.



Руският президент също по този начин уточни, че до 90% от съветските храни отиват в азиатски, африкански и латиноамерикански страни. Путин означи, че Русия усилва износа на зърно на международните пазари. " Тази година той ще бъде 30 милиона тона, а следващата година ще го увеличим до 50 милиона тона ", даде обещание той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР