Руският президент Владимир Путин присъства сам на празнична служба на

...
Руският президент Владимир Путин присъства сам на празнична служба на
Коментари Харесай

Путин сам в московска църква навръх руската Коледа - Свят

Руският президент Владимир Путин участва самичък на празнична работа на православната черква в катедралата в Кремъл, вместо да се причисли към другите поклонници на обществено празненство, заяви Ройтерс.

Руската осведомителна организация РИА Новости уточни, че за първи път от години насам Путин е отбелязал Бъдни вечер в Москва, а не в района към столицата. По държавната телевизия на живо бяха излъчени два видеозаписа, на които се вижда по какъв начин Путин е в катедралата " Благовещение ", до момента в който православни свещеници правят среднощната работа.

На видеото Путин, облечен в синьо сако и бял пуловер с висока яка, е самичък в църквата. Вижда се по какъв начин съветският президент се прекръства няколко пъти, преди телевизионният репортаж да премине към социална работа в московската катедрала " Христос Спасител ".

 Снимка: БГНЕС

Страните с преобладаващо православно вероизповедание, измежду които Русия, Украйна, Сърбия, Черна гора и Северна Македония, честват Рождество Христово през днешния ден, по Юлианския календар.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР