Руският президент Владимир Путин потвърди, че ракети с далечен обсег

...
Руският президент Владимир Путин потвърди, че ракети с далечен обсег
Коментари Харесай

Путин: При опити за нови терористични актове, отговорът на Русия ще бъде суров

Руският президент Владимир Путин удостовери, че ракети с отдалечен обхват са поразили украинска енергийна, военна и информационна инфраструктура при нахлуване тази заран.

Путин съобщи: " В случай на по-нататъшни опити да се правят терористични набези на наша територия, отговорът на Русия ще бъде недопечен. Отговорът ще бъде същия по мащаби, като равнището на опасността против Руската федерация. "

Това съобщи президентът Путин по време на заседание на Съвета за сигурност. По думите му е имало поредност от опити от страна на Украйна за набези против енергийната и газопреносна инфраструктура на Русия, в това число опит да се взриви един от секторите на газопровода " Турски поток ".

Това, съгласно Путин, е потвърдено с данни, в това число показания на арестуваните реализатори на тези " терористични актове ". Путин още веднъж уточни като причинители на нападението против Кримския мост украинските специфични служби. Нападенията на Киев против АЕЦ " Запорожие " съставляват " нуклеарен тероризъм ", сподели още съветският президент.

Снощи от Следствения комитет на Русия оповестиха, че маршрутът на камиона, който се взриви на моста, включва и България.

Авторите, изпълнителите и поръчителите на гърмежа на Кримския мост, съгласно ръководителя на съветския Следствен комитет Александър Бастрикин - са украинските спецслужби. Бастрикин посочи, че в подготовката на гърмежа са взели участие жители на Русия и непознати страни.

Руските управляващи показаха като притежател на камиона 27-годишния Самир Юсубов от Краснодар. Чрез обществените медии мъжът оповестява, че няма нищо общо със случилото се на Кримския мост. По неговите думи камионът е бил ръководен от негов 51-годишен родственик. Самир Юсубов към този момент е и отвън Русия. Жилището му в Краснодар е било претърсено.

Серия от ракетни удари бяха нанесени тази заран в украинската столица Киев и други градове. Съобщава се за най-малко петима починали и десетки ранени. Според Киев против Украйна тази заран са изстреляни 75 съветски ракети.

Украинските управляващи упрекнаха съветския президент Путин в тероризъм. Това са първите удари против украинската столица от месеци. Нападенията стават часове откакто съветският президент Владимир Путин дефинира взривяването на Кримския мост като акт на тероризъм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР