Руският президент Владимир Путин постави най-големия автомобилен дилър в страната,

...
Руският президент Владимир Путин постави най-големия автомобилен дилър в страната,
Коментари Харесай

Путин пое контрола върху най-големия автомобилен дилър в Русия

Руският президент Владимир Путин сложи най-големия авто дилър в страната, Rolf, под краткотраен държавен надзор. Rolf е благосъстоятелност на основана в Кипър компания, учредена от съветския предприемач Сергей Петров.

Решението е целесъобразно с довода „ икономическа целенасоченост “, само че създателят на компанията твърди, че този ход ще бъде непрекъснат и ще опетни имиджа на Русия като безвредна дестинация за вложителите. Последното изказване е повече от смешно, откакто западен вложители и притежател на цех в Русия не остана.

Това е следващият (и финален за момента) образец за конфискуване на частни активи от съветското държавно управление. Но този ход се откроява като първия път, когато контролът на почитан съветски бизнес е изтръгнат от Кремъл. Преди това конфискациите бяха ориентирани най-вече към задгранични компании, доста от които участваха във водено от Съединени американски щати ембарго в отговор на нахлуването в Украйна.

Rolf, един от пионерите в бизнеса с автокъщи, появили се след разпадането на Съветския съюз, може да се похвали с портфолио, включващо повече от 30 марки в 59 шоурума. Според „ Интерфакс ”тези търговски точки са продали почти 100 000 автомобила през 2022 година

Петров назовава този ход удар върху привлекателността на Русия като място за задгранични вложения. Той слага под подозрение дали бизнеси от Азия биха рискували да закупят дялове в активите на страната, в случай че дейности като тези продължат.

Още по тематиката четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР