Руският президент Владимир Путин похвали енергийната корпорация Газпром и заяви,

...
Руският президент Владимир Путин похвали енергийната корпорация Газпром и заяви,
Коментари Харесай

Путин: „Газпром“ ще процъфтява въпреки опитите на Запада

Руският президент Владимир Путин похвали енергийната корпорация " Газпром " и съобщи, че тя " ще процъфтява " макар опитите на Запада да лимитират въздействието й, защото търсенето на природен газ в Азия ще се усилва, съобщи Ройтерс. 

" Газпром " обаче продава доста по-малко природен газ в Европа, откогато съветската войска нахлу в Украйна , защото Западът се пробва да понижи енергийната си взаимозависимост от Русия и да ограничи постъпленията в съветския държавен бюджет. 

Путин сподели, че цяла Русия се гордее с компанията " Газпром ", която преди 30 години се трансформира в акционерно сдружение. 

" През предходните 30 години световното ползване на природен газ съвсем се удвои, а през идващите 20 години, по оценки на специалисти, ще се усили с още съвсем 20 %, а може би и с повече ", съобщи Путин. 

Компанията " Газпром ", за която работят към 490 000 души, управлява към 15 на 100 от международните ресурси на природен газ. Тя е една от най-мощните стопански структури в Русия. Толкова е авторитетна, че на времето я определяха като " страна в страната ", означи Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР