Руският президент Владимир Путин подписа закон за премахване на задължителния

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за премахване на задължителния
Коментари Харесай

Путин забрани със закон техническия преглед на колите

Руският президент Владимир Путин подписа закон за унищожаване на наложителния годишен механически обзор за персоналните транспортни средства в Руската федерация. Законът беше признат от Държавната дума и утвърден от Съвета на федерацията в края на декември, прецизира ТАСС.

От механически обзор ще бъдат освободени коли и мотоциклети, благосъстоятелност на жители и употребявани от тях извънредно за лични потребности. Законът ще засегне притежателите на почти 50 милиона транспортни средства.

В същото време годишният механически обзор ще остане наложителен за такситата и други транспортни средства, употребявани за транспорт на пасажери, както и за персонални транспортни средства, които се употребяват за служебни цели.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Русия е известна със суровите си атмосферни условия, големи...

Задължително през механически обзор ще продължат да минават и коли и мотоциклети на възраст над 4 години при продажба и регистрация, както и при промени в дизайна на транспортното средство.

Все отново КАТ на Русия ще може да изпраща транспортното средство за инспекция. Това ще бъде допустимо единствено при очевидна техническа нередовност, която заплашва пътната сигурност.

Собствениците на персонални коли няма да бъдат глобявани за липса на документ за преминат годишен механически обзор. Все отново в разпоредбите за придвижване остава уговорка, съгласно която всеки притежател на автомобил е задължен да следи техническото положение на транспортното си средство.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР