Руският президент Владимир Путин подписа указ за въвеждане на специални

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за въвеждане на специални
Коментари Харесай

Путин подписа указ за забрана на износ и внос на стоки и суровини

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за въвеждане на " специфични стопански ограничения във външната търговия " за гарантиране на сигурността на Русия, оповестиха организация РИА " Новости " и " Интерфакс ". Става въпрос за възбрана на експорт и импорт на избрани артикули и първични материали.

С се вкарват някои специфични стопански ограничения, които ще бъдат в действие до 31 декември 2022 година Те включват " възбрана за експорт отвън територията на Руската федерация и (или) импорт на територията на Руската федерация на артикули и (или) първични материали по описи, избрани от съветското държавно управление ". За други пък се постановат ограничавания в износа.

Президентът също разпореди на държавното управление до два дни да дефинира листата на непознатите страни, за които ще бъде неразрешен износът на тези артикули.

Съгласно президентския декрет, рестриктивните мерки не засягат артикули и първични материали, които руснаци, чужденци или лица без поданство ще внасят или изнасят от страната за персонално прилагане.

Днес Путин подписа и нов закон, който разрешава на държавното управление му бързо да увеличи пенсиите, както и да предприеме редица други антикризисни ограничения, откакто Русия попадна под въздействието на стопански наказания поради Украйна, съобщи Ройтерс, базирайки се на осведомителната организация РИА Новости.

Законът разрешава на държавното управление му бързо да увеличи пенсиите, както и да предприеме редица други антикризисни ограничения, откакто страната попадна под въздействието на стопански наказания поради Украйна.

Друга мярка в новия закон дава на лицата и дребните и междинни бизнеси правото да желаят " кредитни ваканции ". Освен това президентът Путин е наредил в допълнение да бъдат заделени 455 милиарда рубли (3,6 милиарда долара) от държавния бюджет за разплащания на фамилии с деца на възраст от 8 до 16 години, заяви съветският финансов министър Антон Силуанов.

Съобщавайки за закона, организация ТАСС означи, че обществената самодейност има за цел да " отбрани националните ползи на страната от неприятелските дейности на непознати страни и интернационалните организации ". Законът вкарва механизми за поддръжка на икономическия бранш, в това число посредством опростяване на съществуващото законодателство, определящо режима за издаване на разрешителни и лицензи и регламентиращо правния режим за публични поръчки на артикули и работа, както и на услуги за застраховане на държавни и общински потребности.

Руската централна банка в същото време одобри нови ограничения в поддръжка на играчите на финансовия пазар, в това число недържавни пенсионни фондове, компании за ръководство на активи, финансови медиатори и други, добавя Ройтерс.

В изказване, публикувано в " Телеграм ", институцията показва, че ограниченията целят адаптиране на регулаторните условия към новата икономическа действителност в Русия и унищожаване на наказванията за някои нарушавания на наредбите, в случай че те са свързани с настоящата пазарна обстановка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР