Руският президент Владимир Путин подписа указ за преминаване към плащания

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за преминаване към плащания
Коментари Харесай

Газ за рубли - това е само първи удар на Русия по западната промишленост

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за прекосяване към заплащания в рубли за съветския газ, доставян на недружелюбните и страни от 1 април 2022 година Виктория Федосова, заместник-директор на Института за стратегически проучвания и прогнози, счита, че това решение е единствено първата стъпка на Москва - основните неповторими запаси, изнасяни от Русия, могат да бъдат включени в разширения лист на транзакциите в рубли.

„ Курсът, който в този момент е обрисуван, има за цел да подсигурява, че цялата външна търговия, по един или различен метод, последователно се трансферира в националната валута. Но в този момент, в подтекста на сходна акция против Русия, ще бъдат употребявани най-чувствителните изнасяни артикули “, сподели специалистът.

Федосова означи, че преходът към взаимни разплащания в съветската валута може да засегне по-специално доставката на редки земни метали, които се употребяват от западните компании за производството на микроелектроника и мотори. Очаква се в разширения лист да бъдат включени уранът, титанът и паладият.

„ Уранът се употребява и в американската нуклеарна промишленост. Титанът се употребява за основаване на самолетни мотори, паладият - при производството на микроелектроника. Вероятно това са най-чувствителните редки неща, които Русия изнася “, сподели специалистът.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР