Руският президент Владимир Путин подписа новия закон за чуждестранните агенти,

...
Руският президент Владимир Путин подписа новия закон за чуждестранните агенти,
Коментари Харесай

Путин подписа новия закон за `чуждестранните агенти`. Този статут вече може да получи всеки -

Руският президент Владимир Путин подписа новия закон за " задграничните сътрудници ", признат от Държавната дума и утвърден от Съвета на федерацията. Новият закон обобщава, обяснява и добавя съществуващото законодателство в тази област, заяви РИА Новости.

Законът ще разреши всеки, който получава поддръжка от чужбина или е " под непознато въздействие под друга форма ", без да получава финансиране от чужбина, да бъде разгласен за " задграничен сътрудник ".

Според закона на " задграничните сътрудници " ще бъде неразрешено да преподават в държавни учебни заведения и университети, да правят креативна активност за сметка на бюджета, да вземат участие в публични поръчки по държавни контракти и да правят оценки на въздействието върху околната среда.

Освен това законът вкарва понятието " физически лица, свързани с задгранични сътрудници ". Това ще включва създателите, ръководителите, участниците или чиновниците на организации, оповестени за " задгранични сътрудници ".

Ще бъде основан обособен указател за " обвързваните лица ", а четирите съществуващи регистъра ще бъдат обединени в един. Законът ще влезе в действие на 1 декември.

През октомври 2021 година Путин даде обещание да изследва неразбираемите критерии на настоящия закон за " задграничните сътрудници ", с цел да " не се злоупотребява с него по никакъв метод ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР