Руският президент Владимир Путин подписа днес закон за вдигане до

...
Руският президент Владимир Путин подписа днес закон за вдигане до
Коментари Харесай

Русия вдига ДОД за доходите над 55 000 евро годишно

Руският президент Владимир Путин подписа през днешния ден закон за повдигане до 15 % на налога за жители с приходи над 5 милиона рубли (55 350 евро) годишно, съобщи ТАСС.

Досега ставката бе 13 %.

Законът цели да бъде обезпечен спомагателен източник за финансиране за лекуване на деца с тежки животозастрашаващи и хронични болести. Очаква се по-високата ставка да усили постъпленията в хазната с 60 милиарда рубли следващата година, 64 милиарда рубли през 2022 година и 68,5 милиарда рубли през 2023 година.

Мярката нанася удар на единното подоходно облагане, което бе мотив за горделивост за Москва, отбелязва " Франс прес ". Единното облагане бе въведено през 2001 година и бе измежду основните промени, признати по време на първия мандат на Путин, само че от няколко години постоянно се разисква изменение на системата.

Въвеждането на единния налог направи допустимо изваждане на заплати и приходи от сивата стопанска система, опростяване и по-лесно схващане на данъчната администрация, сподели президентът през юни, когато разгласи решението за повдигане на ставката за високите приходи.

Предвид обаче на новите качества на администрацията и въвеждането на цифрови технологии към този момент е допустимо данъчната тежест да бъде разпределена по по-диференциран метод, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР