Руският президент Владимир Путин подписа днес закон, който ще позволи

...
Руският президент Владимир Путин подписа днес закон, който ще позволи
Коментари Харесай

Путин подписа закон, с който властите ще могат да регистрират медии като чуждестранни агенти

Руският президент Владимир Путин подписа през днешния ден закон, който ще разреши на управляващите да записват задгранични медии, работещи в Русия, като "чуждестранни сътрудници ", предадоха Ройтерс и ТАСС.
Така Москва отвърна на условието към съветската телевизия РТ да се записва с това определение в Съединени американски щати, означи ТАСС.

Руските управляващи показват новия текст като ответна мярка против неотдавнашното вписване на съветската телевизия РТ, следена от Москва, като "чуждестранен сътрудник " в Съединени американски щати.

"Министерството на правораздаването би могло случайно да дефинира като задграничен сътрудник всяка задгранична медия ", разяснява в официално съобщение от 20 ноември кремълският Съвет по правата на индивида, който предложи на Сената да отхвърли плана поради мъглявите формулировки и опцията за злоупотреби. Руските сенатори обаче го утвърдиха в сряда, 22 ноември.

Остро неодобрен от "Хюман райтс уоч " и "Амнести интернешънъл ", законът принуждава засегнатите организации да дават на управляващите информация за финансовото си положение и да прецизират в разнообразни документи, че са регистрирани като "чуждестранни сътрудници " - термин, съдържащ намек за изменничество и шпионаж.

Законът разрешава обещано средство за всеобща информация да бъде прието за "чуждестранен сътрудник ", в случай че получава финансиране от чужбина.

След като придобие статут на "чуждестранен сътрудник ", медията ще попада под рестриктивните мерки и отговорностите, планувани в този момент за нетърговски организации, се показва на формалния съветски портал за правна информация, представен от ТАСС.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР