Руският президент Владимир Путин подкрепи идеята за футболна контролна среща

...
Руският президент Владимир Путин подкрепи идеята за футболна контролна среща
Коментари Харесай

Путин одобри мач между Русия и Босна и Херцеговина на Петев

Руският президент Владимир Путин поддържа концепцията за футболна контролна среща сред Русия и водения от Ивайло Петев тим на Босна и Херцеговина, заяви ТАСС.

" Спортът би трябвало да сплотява, а не да разделя хората, тъй че се надявам, че спортните събития, в това число този мач, ще се състоят, ще играят роля за развиването на спорта и междуличностните връзки ", обърна се ръководителят на съветската страна към члена на Президиума на Босна и Херцеговина, водача на босненските сърби Милорад Додик. Срещата им се организира в Кремъл през днешния ден.

По време на диалозите Додик повдигна тематиката за провеждането на футболен мач сред Русия и Босна в Санкт Петербург на 19 ноември.
 УЕФА проверява викания на турски почитатели в поддръжка на Путин
УЕФА проверява викания на турски почитатели в поддръжка на Путин

Ще има ли санкции

По-рано президентът на Футболния съюз на Босна и Херцеговина Вико Зелкович съобщи, че целесъобразността от провеждането на другарски мач с националния тим на Русия ще бъде разисквана на тематичната сесия на Футболния съюз на Босна и Херцеговина през октомври.

От пресслужбата на УЕФА оповестиха за ТАСС, че провеждането на другарски мач сред националните тимове на Русия и Босна и Херцеговина не опонира на решението на изпълнителния комитет на организацията да в профил съветските клубове от присъединяване в европейските шампионати през сезон 2022/23 година и мъжкия тим на Русия от присъединяване в Лигата на нациите поради съветската инвазия в Украйна.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР