Руският президент Владимир Путин определи като терористичен акт случилото се

...
Руският президент Владимир Путин определи като терористичен акт случилото се
Коментари Харесай

Путин с послание за атаката срещу Кримския мост. Какво обеща


Руският президент Владимир Путин дефинира като терористичен акт случилото се на Кримския мост и разпореди да се засилят ограниченията за сигурност, предадоха международните организации.

" Предвид това, че става дума за втора терористична офанзива против Кримския мост, чакам съответни оферти за възстановяване на сигурността на тази значима транспортна и стратегическа инфраструктура ", съобщи Путин по време на държавно съвещание, излъчено по малкия екран.
-->
Той дефинира терористичния акт против Кримския мост като неправилен от военна позиция. Путин го назова обаче и нечовечен, тъй като в него са починали почтени жители. " Случилото се е следващият терористичен акт на киевския режим ", съобщи Путин. " Това закононарушение е безсмислено от военна позиция, тъй като Кримският мост от дълго време не се употребява за военни транспорти. Но това е едно грубо закононарушение, тъй като пострадаха, починаха почтени лица ", добави той.

Путин разясни, че в офанзивата е било ранено момиченце, а неговите родители са починали. Семейството е пътувало за Крим от Белгородска област в Русия, добави Путин.

Президентът даде обещание, че ще има отговор след офанзивата на Кримския мост. Той разясни, че министерството на защитата приготвя подобаващите отговори. Путин заяви, че Кримският мост е потърпевш съществено при терористичния акт.

На съвещанието на държавното управление съветският заместник-премиер Марат Хуснулин съобщи, че пътят ще бъде изцяло поправен до 1 ноември. Той сподели, че пътният трафик по моста ще бъде възобновен в една посока до 15 септември, а в двете направления - до 1 ноември. Паралелният железопътен мост не е потърпевш при офанзивата, добави още вицепремиерът.

Същевременно съветските управляващи предложиха през днешния ден на съветските туристи, които са се озовали блокирани в Крим след офанзивата против моста, да се приберат в Русия, минавайки през териториите в Украйна, които са окупирани от съветските сили.

От началото на съветската инвазия в Украйна сред Москва и Крим полети няма. Повечето съветски туристи отиват в Крим през Кримския мост. Сега секторът от моста за авто трафик бе отчасти опустошен при офанзивата.

На съветските туристи се предлага да преминат в този момент през маршрут с дължина 400 километра, който минава през някои наранени от сраженията с украинската войска територии. Руската телевизия популяризира карта на трасето, което минава през Мелитопол и през Мариупол, преди да навлезе в Ростов на Дон.

Според съветската организация РИА Новости има 50 000 туристи в Крим, множеството от които са пристигнали с кола точно през Кримския мост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР