Руският президент Владимир Путин обяви в специално извънредно обръщение, че

...
Руският президент Владимир Путин обяви в специално извънредно обръщение, че
Коментари Харесай

Путин удължи неработните дни в Русия

Руският президент Владимир Путин разгласи в особено изключително послание, че удължава до 11 май неработните дни в страната като мярка против разпространяването на новия ковид, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На видеоконферентно заседание с високопоставени членове на държавното управление и ръководителите на районите Путин разпореди да бъдат предприети още ограничения в поддръжка на бизнеса и жителите и в период до 5 май да бъдат направени рекомендации за поетапно облекчение на рестриктивните мерки, което да стартира от 12 май. Това обаче ще става " според от епидемиологичната обстановка и при отчитане на прогнозите ", акцентира той.

Рестрикциите в Русия трябваше да бъдат вдигнати в края на април, само че през днешния ден президентът означи, че страната не е минала пика в разпространяването на болестта. В началото на май в Русия има поредност от публични празнични дни, а останалите до 11 май също ще бъдат заплатени, посочи Путин. Руският президент прикани през тези неработни дни да се съблюдават строго предложените профилактични ограничения във всички райони, предава Българска телеграфна агенция.

След отминаването на пика няма да има незабавни облекчавания на рестриктивните мерки в цяла Русия, стана ясно още от изказването му. Според него обстановката в обособени райони може да остане напрегната и всички би трябвало да са подготвени за идния " комплициран и сложен път " при обмисляне на рисковете. Като най-съществен извод от събитията през последните седмици съветският президент уточни събитието, че с помощта на напъните на управляващите, медиците и на жителите е било забавено разпространяването на вируса в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР