Руският президент Владимир Путин обяви днес частична военна мобилизация в

...
Руският президент Владимир Путин обяви днес частична военна мобилизация в
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Путин обяви частична военна мобилизация в Русия

Руският президент Владимир Путин разгласи през днешния ден частична военна готовност в Русия, съобщи ТАСС.

Указът за частична готовност е подписан.

Мобилизационните мероприятия стартират през днешния ден, посочи съветският президент.



" В рамките на частичната готовност на Русия на наборна военна работа ще подлежат единствено жителите от запаса, изключително тези с опит ", сподели Путин.

" Говорим за отбрана на териториите и Русия. Западът желае да унищожи страната ни. Западът се пробва да трансформира украинския народ в пушечно месо ", сподели Путин в послание към нацията.

" Западът се пробва да потисне суверенни, самостоятелни центрове на развиване и да унищожи страната ни ", сподели Путин.

Той сподели, че задачата е " освобождението на Донбас " и че " подрежда на държавното управление да даде законен статут на доброволците, воюващи в Донбас ".

В телевизионното послание, както оповестява Ройтерс, той сподели също, че множеството хора в района не желаят да се върнат към това, което той назова " игото " на Украйна.

Президентът на Русия сподели още, че " Западът не желае мир сред Украйна и Русия ".

Властите на ДНР и ЛНР оповестиха, че референдуми за присъединение към Русия ще се проведат от 23 до 27 септември. На 20 септември администрациите на Херсонска и Запорожка област оповестиха проектите си да проведат референдуми на същите дати.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР