Руският президент Владимир Путин носи отговорността за военните престъпления в

...
Руският президент Владимир Путин носи отговорността за военните престъпления в
Коментари Харесай

Западните лидери с остри критики към Путин, ЕС отново ще засили санкциите срещу Русия

Руският президент Владимир Путин носи отговорността за военните закононарушения в Украйна , лишили живота на хиляди мирни жители, съобщи немският канцлер Олаф Шолц , представен от Франс прес.

" Руското настъпление в Украйна е крещящо нарушаване на интернационалното право " , а гибелта на хилядите цивилни е " военно закононарушение, за което съветският президент носи отговорност ", добави Шолц. Той насочи тези рецензии на конференция в Берлин след видеоконферентен диалог с други държавни и държавни ръководители и с водачите на НАТО и Европейски Съюз.

Страданията в Украйна не могат да оставят никого апатичен, добави Шол ц. " Чувстваме безкрайна горест за жертвите и - би трябвало да се каже, безконечен яд към съветския президент и тази безсмислена война ", съобщи той, представен от ДПА.

На виртуалната среща съдружниците потвърдиха " цялостната си взаимност и поддръжка " за Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес. Германският канцлер акцентира, че е техен дълг да се попречи войната да се разпростре в други страни и още веднъж увери, че НАТО няма да се намеси директно във войната.

Шолц е подложен на критика в Германия, в това число в личното си съдружно държавно управление, че не желае да даде на украинците тежки оръжия , каквито те желаят. До момента Берлин е доставял на Киев отбранителни оръжия.

В отговор на въпрос за даване на Киев на тежки оръжия, като танкове, Шолц акцентира, че Германия няма желание " да работи независимо " и сподели, че Берлин взима такива решения дружно със съдружниците си. Германската войска не разполага с още доста оръжия на склад, които може да достави на Украйна, съобщи Шолц. Правителството и отбранителната промишленост работят по лист с военна техника, която може да доставят на Украйна, заяви канцлерът, само че не  посочи за какви оръжия става дума.

В петък немското държавно управление разгласи, че желае да деблокира над 1 милиард евро военна помощ за Украйна, без да посочи защо ще послужат тези средства и в какъв период ще бъдат отпуснати.

Според немския канцлер Путин не е очаквал толкоз координирана и единна реакция от света на дейностите си в Украйна, съобщи ДПА.

Съединени американски щати и Европейски Съюз са постигнали " необятен консенсус за нуждата да се ускори натиска върху Кремъл, изключително посредством приемането на нови наказания ", съобщи италианското държавно управление, представено от Агенция Франс Прес. Съюзниците са постигнали и съглашение за нуждата " да се ускори интернационалната изолираност на Москва ".

Италианското изказване беше доказано от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. " Ще подсилим още веднъж глобите си против Русия ", съобщи тя в Туитър.

Освен това на срещата " беше доказан общият ангажимент за диверсификация на енергийните източници, с което да понижим зависимостта от съветските доставки ", добави държавното управление в Рим.

Съединени американски щати ще доставят още артилерия на Украйна, съобщи американският президент Джо Байдън, представен от Ройтерс. По-рано говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи пред медиите, че неговата администрация ще продължи да дава на Киев муниции и друга военна помощ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР