Руският президент Владимир Путин не възнамерява да въвежда военно положение

...
Руският президент Владимир Путин не възнамерява да въвежда военно положение
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Путин не възнамерява да въвежда военно положение в Русия на фона на инвазията в Украйна

Руският президент Владимир Путин не има намерение да вкарва военно състояние в страната на фона на нашествието в Украйна. Това сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

" Не, това не влиза в проектите му ", сподели Песков в отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява изказването на шефа на Националната сигурност на Съединени американски щати Аврил Хейнс, която допусна, че Путин може да вкара в Русия военно състояние за поддържане на " специфичната военна интервенция " за отбрана на Донбас.

Говорителят на Кремъл опроверга догатката на някогашния консултант на президента Сергей Глазиев за хипотетичен планиращ се в Русия държавен прелом. На въпрос на публицисти по какъв начин ще опише вътрешнополитическата конюнктура в Русия, Песков отговори: " Като постоянна ".

" За страдание не зная върху какво се основават тези заключения (на Глазиев), по тази причина нищо не мога да кажа ", означи представителят.

По-рано някои медии оповестиха за изказването на Глазиев, съгласно който Западът приготвя в Русия държавен прелом.

Отговаряйки на въпрос по какъв начин ще разяснява думите на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел за това, че Европейският съюз не може да стане медиатор в договарянията сред Москва и Киев, само че тази роля може да бъде изиграна от Турция, Песков сподели: " Преговорният развой стартира без медиатори и той много неенергично и безуспешно продължава без медиатори. Макар че високо оценяваме и сме признателни за напъните на нашите турски сътрудници за основаването на нужните условия за среща в Истанбул ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР