Руският президент Владимир Путин нарече решението на Европейската комисия да

...
Руският президент Владимир Путин нарече решението на Европейската комисия да
Коментари Харесай

Путин: Земята в Украйна е продадена на американски компании, те изнасят своето зърно

Руският президент Владимир Путин назова решението на Европейската комисия да остави рестриктивните мерки върху съветските доставки на зърно грозно и упрекна Европа, че основава проблеми на пазарите на храни и ги взема решение за непозната сметка. Той съобщи това на 16 септември по време на конференция след срещата на върха на ШОС.

" Какво ще кажете за реториката, че всички наши общи старания би трябвало да бъдат ориентирани към попречване на глада в тези по-бедни страни? Дали всичко това е блъф? Само с цел да решат личните си егоистични проблеми, които са основали със личните си ръце, както в региона на питателните доставки, по този начин и в енергийната област. Те сътвориха толкоз доста проблеми, а в този момент ги вземат решение за непозната сметка. Това е безсрамие. Надявам се обаче, че нашите сътрудници от Европейската комисия в последна сметка ще имат задоволително здрав разсъдък, с цел да поправят тази неточност, да я сметнат за неточност, за неразбирателство и да вземат вярното решение ", сподели той.

В същото време Путин акцентира, че американците изнасят личното си зърно от Украйна.

" Американците като цяло са прагматични хора. Когато приказваме за експорт на зърно от Украйна, знаете ли кой го изнася? Американските компании имат по-голямата част от това зърно. Оказа се, че земята в Украйна от дълго време е продадена на американски компании, това е тяхно зърно, те изнасят своето зърно ", изясни съветският водач, цитират от електронното издание " Гласове ".

По-рано, на 16 септември, на среща с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган Путин му благодари за приноса му към договорката за зърното и изрази вяра, че изнесеното от Украйна зърно въпреки всичко ще доближи до най-бедните страни.

На 7 септември Владимир Путин съобщи на пленарната сесия на Източния стопански конгрес, че единствено дребна част от питателните артикули се изнасят за бедните страни в границите на договорката за зърното. Той предложи да се преразгледа посоката на износа на зърно и даде обещание да разиска тази концепция с турския си сътрудник.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР