Руският президент Владимир Путин направи грешка и неправилно пресметна войната

...
Руският президент Владимир Путин направи грешка и неправилно пресметна войната
Коментари Харесай

Столтенберг: Путин мислеше, че ще превземе Киев и Украйна за няколко дни, но сгреши


Руският президент Владимир Путин направи неточност и погрешно пресметна войната против Украйна. Мобилизацията в Русия единствено потвърждава това.

Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за Ройтерс.

Той означи, че речта на Путин през днешния ден е доказателство, че войната в Украйна не върви съгласно проектите на Кремъл.

Путин мислеше, че ще превземе Киев и Украйна за няколко дни, само че сгреши. Решението му да активизира през днешния ден още един път демонстрира, че Путин е направил неверни калкулации и е направил стратегическа неточност, сподели Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО акцентира, че съветската войска, която е изпратена в Украйна, е зле оборудвана, командването е едва, а войските изпитват съществени логистични проблеми. Столтенберг е убеден, че мобилизацията няма да усъвършенства обстановката.

Но във всеки случай считам, че последното решение единствено ще утежни обстановката. А това значи, че ще загинат повече украински и съветски военни, добави генералният секретар.

Володимир Зеленски към този момент разяснява това решение на Кремъл. Той сподели, че Путин желае да удави Украйна в кръвта на своите бойци.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР