Руският президент Владимир Путин може да нареди взривяването на Запорожката

...
Руският президент Владимир Путин може да нареди взривяването на Запорожката
Коментари Харесай

Путин може и да взриви Запорожката АЕЦ, предупреждава Times

Руският президент Владимир Путин може да подреди взривяването на Запорожката атомна електроцентрала, с цел да укрепи разтърсените си позиции, написа Times в публицистична публикация. Резюме на публикацията дава съветската редакция на BBC.

Times счита, че за Путин, като властнически управленец, е значимо да резервира облика си в очите на своите поддръжници.

Самото започване на войната английският вестник назовава " голяма стратегическа неточност " , а и прави намек, че неотдавнашният опит за протест може да подтикне Путин да предприеме някои радикални стъпки.

Армията на Путин не е постигнала никакви действителни триумфи на фронтовете и съгласно Times имиджът на Путин като сполучлив и съдбоносен водач съществено е потърпевш.

Събитията от 24 юни в допълнение са посочили несигурното състояние на Путин: съветската войска не оказа съвсем никаква опозиция на бойците на Пригожин, до момента в който хората в Ростов на Дон посрещнаха наемниците с възторг.

" Това е рисков миг за режима на Путин и затова миг на нараснала заплаха за района. За да си възвърне благоразположението на политическата орис, господин Путин може да се изкуши да ескалира войната с вярата за бързи победи ", разсъждава Times.

" Армията му към този момент взриви язовирната стена на водноелектрическата централа в Каховка (въпреки че Русия поредно отхвърля това). Напълно допустимо е да имат проект да ударят и Запорожката атомна електроцентрала ", продължава вестникът.

Украинските управляващи от дълго време приказват за опасността от бойкот от страна на руснаците в окупираната от тях Запорожка нуклеарна електроцентрала. Русия отхвърля тези съмнения.

Тези съмнения се поддържат от последователното евакуиране на военни и личен състав от централата, за което се оповестява през последните дни.

Според Times страните от НАТО би трябвало уверено да предупредят Москва , че няма да оставят един бойкот в централата с евентуално пагубни последствия без отговор. Какъв би могъл да бъде този отговор, вестникът не спекулира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР