Руският президент Владимир Путин каза в петък, че западните територии

...
Руският президент Владимир Путин каза в петък, че западните територии
Коментари Харесай

Путин: Западните територии на Полша са подарък на Сталин за поляците


Руският президент Владимир Путин сподели в петък, че западните територии на Полша са " подарък на Сталин за поляците ".

Коментирайки хипотетичните проекти на Полша да поеме надзор над западните територии на Украйна, Путин сподели на среща на съветския Съвет за сигурност в Москва, че Русия може да подсети на Варшава по какъв начин нейните предходни „ експанзионистични проекти “ са се провалили.

„ Огънят на войната гори мощно. По-специално, те (Западът) употребяват упоритостите на водачите на някои източноевропейски страни, които от дълго време са трансформирали омразата към Русия и русофобията в своя съществена експортна стока и инструмент на вътрешната си политика. И в този момент желаят да си „ топлят ръцете “ върху украинската покруса “, сподели той.

Путин сподели, че проектите за основаване на взаимна полско-литовско-украинска военна група включват образуването на постоянна единица с оповестената цел „ обезпечаване на сигурността на западните територии на Украйна “, само че в реалност „ да окупира тези територии “.

„ В последна сметка вероятността е явна – в случай че полски елементи влязат да вземем за пример в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат вечно “, сподели съветският президент.

Путин напомни, че Полша е употребила Гражданската война в Русия през 1917 година, с цел да анексира исторически райони и че част от Литва, Вилнюският район, е взела участие в разделянето на Чехословакия вследствие на Мюнхенското съглашение с Хитлер през 1938 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР