Руският президент Владимир Путин каза, че Русия се стреми да

...
Руският президент Владимир Путин каза, че Русия се стреми да
Коментари Харесай

Путин каза, че Русия се стреми да сложи край на войната в Украйна. САЩ отхвърлиха твърденията му

Руският президент Владимир Путин сподели, че Русия се стреми да „ постави завършек на войната “ в Украйна и че всички въоръжени спорове приключват с дипломатически договаряния.

„ Нашата цел не е да развъртим този маховик на военния спор, а противоположното - да приключим тази война. Към това се стремим и ще продължаваме да се стремим “, сподели още съветският президент и добави, че ръководещите в Украйна са си „ забранили да договарят “, а Русия постоянно го желала.

Това е първият път след началото на съветската инвазия, в който Путин назовава протичащото се в Украйна „ война “. Досега от Кремъл определяха обстановката като „ специфична военна интервенция “ , а при започване на март беше гласуван закон, който не разрешава разпространението на „ погрешна “ информация. Чрез него редица медии бяха принудени да смъкват материалите си, в които протичащото се в Украйна е несъмнено като „ война “.

Изказването на съветският президент пристигна във връзка новината, че Съединени американски щати ще дават на Украйна.

Думите на Путин за мирното и бързо привършване на войната бяха отхвърлени от представителят на Националния съвет за сигурност към Белия дом Джон Кърби .

„ Точно противоположното. Путин не дава никакви индикации, че има желание да договаря “, сподели той.

Подобно мнение изрече и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен . Според него Русия може незабавно да завърши войната, в случай че отдръпна войските си от Украйна.

Преди дни украинският президент Володимир Зеленски посети Вашингтон, където се срещна с и прикани Конгреса на страната да не стопира.

В четвъртък Сенатът утвърди законопроект за разноските на федералното държавно управление, а в него беше включена, която се отбранява от непредизвиканата съветска инвазия, в размер на 44,9 милиарда $.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР